Het Italiaanse deeggerecht ‘pasta’ is gemaakt van harde tarwe. Tegenwoordig heb je meer opties in pasta en kun je in de supermarkt kiezen voor een glutenvrije, meergranen of spelt variant. Maak er heerlijke gerechten mee en kies voor een tomaten- room of pesto sausje.
Gezond pastarecept van volkoren spaghetti met een saus van bloemkool en knapperige serranoham
Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus
Een lekkere twist: verfrissende pastasalade met zoete mango, knapperige groenten en een smaakvolle dressing. Licht, kleurrijk en perfect voor warmere dagen.
Snelle ovenschotel met pasta deegkussentjes, tomatensaus en verschillende groenten
Voor als je niet kunt kiezen tussen aardappels en pasta: snelle vegetarische roerbak met gnocchi en groenten. Binnen 25 minuten heb je een lekker en voedzaam gerecht op tafel.
Hartige verwennerij. Kip en courgette combineren heerlijk met romige mascarpone en pesto in deze smakelijke lasagne. Perfect voor elk moment.
Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus
Gezond en makkelijk pastarecept met broccolisaus, een gebakken stukje zalm en grove tomatensalsa. En ook nog eens erg lekker!
Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta
Macaronischotel uit de oven met courgette, champignons en licht pittige kipballetjes
Heerlijke pastaschotel met gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven.