Zoete aardappel gnocchi

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam. Door het gebruik van speltmeel en zoete aardappel is de maaltijd extra vullend en zul je zeker niet snel honger hebben. Wees dus ook voorzichtig met opscheppen want de gnocchi kan best machtig zijn.

Gnocchi is een pastasoort gemaakt van aardappels en meel en worden kort gekookt in een pan met water. Deze variant gemaakt van zoete aardappel kun je op dezelfde manieren bereiden en eten als de variant met gewone aardappelen. De balletjes kunnen gekookt worden, maar na het koken is het ook erg lekker om ze kort te bakken. Zo zijn ze net iets krokanter. Wok er ook eens een beetje spinazie bij, zoals in dit recept zoete aardappel gnocchi met spinazie.

Omdat je de deegballetjes zelf maakt, kun je natuurlijk ook zelf de vorm bepalen. Rond, vierkant, wat jij wilt! Met een vork kun je de mooie streepjes erin maken of een roostertje wanneer je de vork kruislings in de gnocchi drukt.

gnocchi van zoete aardappel www.leukerecepten.nl
gnocchi van zoete aardappel www.leukerecepten.nl

Recept zoete aardappel gnocchi

BIJGERECHT – 45 MINUTEN – 3 TOT 4 PERSONEN

Ingrediënten
350 gr zoete aardappel
1 eidooier
250 gr speltbloem + extra voor het werkblad
Peper en zout

Bereiding
Schil de zoete aardappel en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp tot puree en laat goed afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast. Voeg wanneer de puree afgekoeld is, speltbloem, een eidooier, peper en zout door en kneed tot een soepel deeg. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt.

gnocchi van zoete aardappel www.leukerecepten.nl
gnocchi van zoete aardappel www.leukerecepten.nl
gnocchi van zoete aardappel www.leukerecepten.nl

Het deeg is goed wanneer het niet meer plakt. Strooi bloem over het werkblad en maak nu kleine balletjes van het deeg. Duw de balletjes voorzichtig naar beneden met een vork. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.

gnocchi van zoete aardappel www.leukerecepten.nl
gnocchi van zoete aardappel www.leukerecepten.nl
gnocchi van zoete aardappel www.leukerecepten.nl

Dit recept is gemaakt door Jaimy.

Bewaar
Print
Deel
Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Reacties

Laat je reactie achter

Rietje 5 september 2018 om 07:36

Wat een top recepte

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.