Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

DIY zoete aardappel gnocchi

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam. Door het gebruik van speltmeel en zoete aardappel is de maaltijd extra vullend en zul je zeker niet snel honger hebben. Wees dus ook voorzichtig met opscheppen want de gnocchi kan best machtig zijn.

Gnocchi is een pastasoort gemaakt van aardappels en meel en worden kort gekookt in een pan met water. Deze variant gemaakt van zoete aardappel kun je op dezelfde manieren bereiden en eten als de variant met gewone aardappelen. De balletjes kunnen gekookt worden, maar na het koken is het ook erg lekker om ze kort te bakken. Zo zijn ze net iets krokanter. Wok er ook eens een beetje spinazie bij, zoals in dit recept zoete aardappel gnocchi met spinazie.

Omdat je de deegballetjes zelf maakt, kun je natuurlijk ook zelf de vorm bepalen. Rond, vierkant, wat jij wilt! Met een vork kun je de mooie streepjes erin maken of een roostertje wanneer je de vork kruislings in de gnocchi drukt.

Recept zoete aardappel gnocchi

BIJGERECHT – 45 MINUTEN – 3 TOT 4 PERSONEN

Ingrediënten
350 gr zoete aardappel
1 eidooier
250 gr speltbloem + extra voor het werkblad
Peper en zout

Bereiding
Schil de zoete aardappel en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp tot puree en laat goed afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast. Voeg wanneer de puree afgekoeld is, speltbloem, een eidooier, peper en zout door en kneed tot een soepel deeg. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt.

Het deeg is goed wanneer het niet meer plakt. Strooi bloem over het werkblad en maak nu kleine balletjes van het deeg. Duw de balletjes voorzichtig naar beneden met een vork. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi per 6 tot 8 tegelijk gaar. De gnocchi is gaar wanneer deze boven komt drijven.

Dit recept is gemaakt door Jaimy.

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)
Rietje - Reageren 05-09-2018 om 7:36 uur

Wat een top recepte

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette