Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Energie voor de hele ochtend

Ik kan uren besteden aan het bereiden van een maaltijd maar als het om het ontbijt gaat dan is dat wel anders. ’s Morgens heb ik altijd haast en spendeer ik niet meer dan een kwartiertje in de keuken of aan de ontbijttafel. Heel soms sla ik het ontbijt over en dan eet ik op het werk een cracker. Ondanks dat ik niet veel tijd en aandacht aan het ontbijt besteed probeer ik wel gezond en evenwichtig te ontbijten.
 

Biscuits voor in de ochtend

Op dit moment ontbijt ik met belVita Breakfast . Deze knapperige biscuits zijn speciaal ontwikkeld voor het ontbijt en bevatten 5 soorten volkoren granen en zijn een bron van vezels, vitamines en mineralen.

 
belvita blog3
belvita blog3

 
Nog een belangrijk feitje is dat de Belvita Breakfast biscuits de enige ontbijtbiscuits zijn die wetenschappelijk bewezen langzaam koolhydraten vrijgeven gedurende 4 uur, als onderdeel van een gebalanceerd ontbijt. Door te ontbijten met producten die langzaam vrijkomende koolhydraten bevatten heb je dus energie voor heel de ochtend*.
 

In de praktijk

Vanmorgen heb ik ontbeten met de BelVita Breakfast biscuits , een klein kommetje yoghurt met fruit en een thee. Op de verpakking wordt namelijk geadviseerd om naast de ontbijtbiscuits ook een zuivelproduct, portie fruit en koffie of thee te nuttigen. Dit zorgt voor een compleet en gebalanceerd ontbijt.
 
De crackers smaakte lekker krokant en hapte makkelijk weg. Na 4 uur had ik nog steeds geen honger en geen neiging gehad om te gaan snoepen. Normaal gesproken gaat bij mij om 10.30 uur de lade van mijn bureau op het werk open om er iets lekkers uit te pakken maar dat was dit keer niet het geval. Ik was echt positief verrast door deze biscuits. Ook Eric, die een grote eter is, gaf aan dat hij in de 4 uur tijd geen honger heeft gehad en dat de biscuits goed vullen.
 
belvita blog
 
belVita Breakfast biscuits zijn er in 3 verschillende smaken: Meergranen, Cranberry en Melk en Granen. 1 doos bevat 6 verpakkingen met 4 biscuits en zijn ideaal om mee te nemen.
 

5 tips om je ’s morgens nog beter op weg te helpen:

– Drink in de ochtend voldoende vocht. s’ Nachts verlies je veel vocht waardoor het belangrijk is dit ’s morgens weer aan te vullen.
– Zet de avond van te voren alvast de ontbijtspullen klaar en besteed een paar minuten extra aan het ontbijt. Ontbijt laat je de hele ochtend veel fitter voelen.
– Zorg voor een evenwichtig ontbijt. Fruit, zuivel en volkoren granen vormen het totaal pakket waardoor je de hele ochtend energie hebt.
– Een goed ontbijt bevat voldoende vezels. Vezels verzadigen niet alleen maar zorgen ook voor een goede darmwerking. Volkoren granen bevatten bovendien langzame koolhydraten die zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel.
– Probeer ’s avonds eerder en minder te eten. Mensen hebben ’s morgens vroeg vaak geen trek omdat ze ‘s avonds te laat en te veel gegeten hebben.
 

* belVita ontbijtbiscuits zijn rijk aan langzaam verteerbaar zetmeel wat langzaam wordt vrijgegeven na vertering. Consumptie van producten met een hoog gehalte langzaam verteerbaar zetmeel doet het bloedglucosegehalte minder stijgen na de maaltijd dan producten met een laag gehalte langzaam verteerbaar zetmeel

Dit is een gesponsord bericht

3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (11)
vivienne - Reageren 25-09-2014 om 12:25 uur

Door dit blogje wordt gelijk heel je site lichtelijk ongeloofwaardig. Überhaupt "koekjes" promoten als ontbijt is waanzin. Dat je voor 4 uur vol blijft zitten zal eerder door de yoghurt met fruit komen dan deze prutdingen die niemand zou moeten eten!

aya - Reageren 12-09-2014 om 20:17 uur

Beste mensen, deze crackers die jullie hier boven zien zijn pas geleden op het nieuws gekomen en der werd bewezen dat er in deze crackers evenveel suiker zit als in cola en dat niet alle verpakkinge eerlijk zijn over wat er in zit en hoeveel
greetzz

Pauline - Reageren 12-09-2014 om 15:33 uur

Hee Will en Sanda,
Ik zou dit niet als ontbijt eten, dit product is genomineerd voor het Gouden Windei 2014.
BelVita Breakfast Meergranen van Liga: Gepresenteerd als het ideale ontbijt wat ‘energie geeft voor de hele ochtend’. In werkelijkheid is het een zoetigheid met 22% suiker. Dat is meer dan in een Digestive koekje of Mariakaakje van Verkade zit.
http://www.foodnieuws.nl/foodwatch-wie-verdient-het-gouden-windei-2014/

Bovendien is dit artikel een reclameuiting

Pauline - Reageren 12-09-2014 om 15:33 uur

Hee Will en Sanda, Ik zou dit niet als ontbijt eten, dit product is genomineerd voor het Gouden Windei 2014. BelVita Breakfast Meergranen van Liga: Gepresenteerd als het ideale ontbijt wat ‘energie geeft voor de hele ochtend’. In werkelijkheid is het een zoetigheid met 22% suiker. Dat is meer dan in een Digestive koekje of Mariakaakje van Verkade zit. http://www.foodnieuws.nl/foodwatch-wie-verdient-het-gouden-windei-2014/Bovendien is dit artikel een reclameuiting

Marian - Reageren 12-09-2014 om 9:07 uur

Hoi Sandra, ik kon gisteren bij de Makro een gratis Telegraaf meenemen en daarin stond een stukje van de Voedselwaakhond Foodwatch over misleidende producten. Op 1 oktober wordt het Gouden Windei gekozen. In dit artikel staat ook het koekje BelVita Breakfst Meergranen van Liga. In werkelijkheid is het een zoetigheid met 22% suiker. Ook staat er dat er 5 verschillende soorten granen in zitten, dat klopt, maar voor 3 soorten geldt dat hun aandeel slechts 1 procent is.
Ik wil hiermee niet zeggen dat je het niet meer moet eten, maar ik wil het alleen even laten weten. Verder heb je n ontzettend leuke site met lekkere recepten, ga zo door!

Marian - Reageren 12-09-2014 om 9:07 uur

Hoi Sandra, ik kon gisteren bij de Makro een gratis Telegraaf meenemen en daarin stond een stukje van de Voedselwaakhond Foodwatch over misleidende producten. Op 1 oktober wordt het Gouden Windei gekozen. In dit artikel staat ook het koekje BelVita Breakfst Meergranen van Liga. In werkelijkheid is het een zoetigheid met 22% suiker. Ook staat er dat er 5 verschillende soorten granen in zitten, dat klopt, maar voor 3 soorten geldt dat hun aandeel slechts 1 procent is.Ik wil hiermee niet zeggen dat je het niet meer moet eten, maar ik wil het alleen even laten weten. Verder heb je n ontzettend leuke site met lekkere recepten, ga zo door!

theresa - Reageren 11-09-2014 om 19:34 uur

Dit stuk erover gelezen als je aan de lijn doet niet eten zit vol suiker Was ook op het nieuws

theresa - Reageren 11-09-2014 om 19:34 uur

Dit stuk erover gelezen als je aan de lijn doet niet eten zit vol suiker Was ook op het nieuws

sandra - Reageren 06-09-2014 om 19:38 uur

hoi Will, deze crackers zijn meer een soort biscuitjes die je makkelijk kan eten (ook onderweg of op het werk) en hebben niet echt beleg nodig. Wel is het lekker om er bv yoghurt of fruit bij te eten voor een compleet ontbijt.

Will korsten - Reageren 06-09-2014 om 15:18 uur

Hoi, nu lijkt mij deze crsckers prima als ontbijt, Maar ook wst droog en beetje sasi.Heb je suggesties voor makkelijk beleg??Grtjs will

Will korsten - Reageren 06-09-2014 om 15:18 uur

Hoi, nu lijkt mij deze crsckers prima als ontbijt,
Maar ook wst droog en beetje sasi.
Heb je suggesties voor makkelijk beleg??
Grtjs will

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst