Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kerst tapasmenu

 
Ook Eric is aan de slag gegaan in de keuken en heeft een feestelijk tapas menu gemaakt voor kerst. Oke, ik heb hem wel een beetje op weg geholpen :)
 
Eric: Misschien zou het voor de hand liggen om te zeggen dat ik met kerst het liefst een groot stuk vlees eet. Maar eigenlijk vind ik verschillende kleine hapjes net zo lekker en vaak ook gezelliger. Je creëert een beetje een borrelsfeer. Voor dit feestelijke tapasmenu ben ik samen met Sandra gaan kijken welke hapjes er leuk uit zien, goed bij elkaar combineren en niet al te moeilijk zijn om te maken. Tapas zijn ook handig als je rekeing moet houden met verschillende diëten en allergieën, zo kan iedereen pakken wat hij of zij lekker vindt of mag.
 
 
Voor dit tapas menu heb ik o.a. gekozen voor een mini hamburger omdat ik gek ben op barbecueën. Om de burger een luxe en feestelijke uitstraling te geven heb ik gekozen voor een truffel mayonaise als topping. Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte runderburger.
 
Kipspiesjes zijn een bekend tapashapje, maar door de spiesjes te serveren in een glaasje met een beetje sla creëer je een gezellig hapje wat overigens ook leuk is voor bij een borrel of feestje. Zowel warm als koud lekker.
 
Om ook een vegetarisch hapje er bij te serveren hebben we gekozen voor gevulde champignons. Dit was mijn favoriete hapje en heel makkelijk te maken.
 
Garnalen met spek zijn een heerlijke combinatie. Door ze aan een prikkertje te rijgen kan iedereen ze makkelijk pakken en voor je het weet zijn ze op!
 

Tips tapasmenu

Tip: Heb je geen zin om heel veel verschillende hapjes te maken? Vraag al je gasten om 1 of 2 hapjes mee te nemen. Zo verdeel je de taken en kan iedereen genieten van elkaars kookkunsten.
 
Tip: Vul de tafel aan met brood met tappenades, olijven en kaasjes.
 
Tip: Om in de Spaanse sferen te blijven schenk je tijdens dit kerst tapasmenu cava in plaats van wijn of champagne.
 
Tips serveren:
De dag van te voren kun je al de hamburgertjes maken (niet bakken) en afgedekt bewaren in de koelkast. Ook de kip kun je al in de marinade zetten en afgedekt in de koeling zetten. Op de dag zelf kun je de champignons vullen en de garnalenspiesjes maken. Kort voordat de gasten komen zet je ze even in de oven. De broodjes voor de burgertjes en de glaasjes met sla kun je alvast klaar zetten. De burgers en kipspiesjes zelf bak je vlak van te voren en maak je de gerechten compleet.
 
Kijk hier voor meer kerstrecepten of tapasrecepten
 

Reacties

Laat je reactie achter

annie 27 december 2014 om 13:30

ik heb gisteren de gevulde champignons gemaakt... heerlijk!

Beantwoorden
leukerecepten 27 december 2014 om 13:31

Leuk om te horen

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×