Flammkuchen met spekjes en ui

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Hoofdgerecht 35 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak het deeg zoals is beschreven. Verwarm de oven op 230 graden. Verdeel het deeg in vieren en rol 1 portie uit en leg op een bakplaat. Besmeer met ongeveer een half bekertje creme fraiche. Snijd de rode uien in ringen en verdeel samen met de spekjes over de flammkuchen (de spekjes hoef je niet van te voren te bakken).

  2. Bestrooi de flammkuchen met een snuf zwarte peper. Bak de flammkuchen af in de oven in 12 minuten. Serveer direct.

  3. Tip: bewaar eventueel overgebleven flammkuchen in de koelkast. De volgende dag kun je de flammkuchen weer even opwarmen in de oven.

Heeft het gesmaakt?
384 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!