Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Flammkuchen, de ideale borrelsnack

Flammkuchen zijn hot, en dan bedoel ik dat niet letterlijk. Overal op internet, in supermarkten en in restaurants popt deze snack op. Heb je er nog niet van gehoord, dan praat ik je graag even bij. Flammkuchen komen oorspronkelijk uit Duitsland en hebben een flinterdunne krokante bodem en zijn belegd met crème fraiche, uien en spekjes.
 
Flammkuchen werden oorspronkelijk gebruikt om te testen of de oven heet genoeg was. Ze worden vaak verward met een pizza, maar dat kan volgens Duitse begrippen echt niet! Een groot verschil is dat de Flammkuchen een krokantere en dunnere bodem hebben en meer gegeten worden als snack of tussendoortje.
 flammkuchen 02

Borrel

Ik ben er achter gekomen dat Flammkuchen super smaken in combinatie met een wijntje. Flammkuchen zijn dan ook ideaal voor op de borrelplank. Het liefst borrel ik gezellig in het weekend met vrienden of familie. Van een bordspelletje ben ik ook niet vies, daarom combineren we af en toe een spellenavondje met een borrel. Maar spontane borrels zijn meestal het aller-leukst. Het nadeel is alleen dat ik niet altijd iets lekkers in huis heb om op tafel te zetten. Sinds kort heb ik daar een oplossing voor gevonden: Dr. Oetker Bistro Flammkuchen uit de vriezer. Deze kunnen direct uit de diepvries de oven in en zijn binnen 6 tot 8 minuten klaar.
 
flammkuchen 03
flammkuchen 03

Ik vind ze lekker van smaak en goed in verhouding qua bodem en topping. In het begin dacht ik dat de bodem wat zacht zou zijn door het laagje creme fraiche maar dat is gelukkig niet zo. Mijn favo smaak is de originele versie met spek en ui maar de variant met salami en rode is ook erg lekker. Je moet wel opletten tijdens het borrelen want voor je het weet zijn ze op!

 
Tip: Flammkuchen smaken ook lekker in combinatie met bubbels, perfect voor bij de oud op nieuw borrel dus!
 
flammkuchen 03
flammkuchen 03

Borreltip

Heb jij ook een leuke borreltip? Deel hem dan op www.oetker.nl . Diegene met de ultieme borreltip wint je een geheel verzorgde borrel ter waarde van 1500 euro. Wauw, dat gaat vast gezellig worden! Ook maak je kans op een van de 25 Dr. Oetker Bistro Flammkuchen borrelpakketten.

Reacties

Laat je reactie achter

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×