Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Foodblogswap juni

Deze maand doe ik voor de eerste keer mee met de foodblogswap. Hierbij krijg je als foodblogger een andere blog aangewezen om een recept van te maken. Erg leuk, want op deze manier maak je kennis met andere blogs en recepten. Het is een initiatief van een groep foodbloggers op facebook waar ik me sinds kort bij heb aangesloten. Voor deze juni editie werd ik gekoppeld aan hungryfeelings.com van Anne Verberckmoes. Op deze site vind je verschillende recepten en veel informatie over bepaalde ingrediënten, kooktechnieken en materialen.
 
Ik heb heel lang getwijfeld welk recept ik van haar site ging maken. De mini hamkaas quinoa cups leken me heel erg lekker, net als de risotto met prei. Maar het meest nieuwsgierig was ik nog naar de geroosterde kikkererwten. Ik wist niet eens dat je ze kon roosteren. Een leuk experiment dus.
 
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pittige paprika poeder
1 koffielepel zout
 
Bereidingswijze
 
geroosterde kikkererwten01 geroosterde kikkererwten02
Verwarm de oven op 200° C. Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over een bakblik. Het makkelijkste is het om deze te bekleden met bakpapier. Rooster de kikkererwten 15 min in de oven en schep er dan nog eens met de lepel doorheen. Zet ze nogmaals 15 minuten in de oven totdat ze knapperig zijn. Laat afkoelen en geniet er van.
 
geroosterde kikkererwten03 geroosterde kikkererwten04

Ik vond het een geslaagd experiment. De kikkererwten waren knapperig en hadden een pittige bite. Ik heb er s avonds voor de tv van gesnoept en de rest van de geroosterde kikkererwten heb ik de volgende dag meegenomen naar mijn werk.
 
Wendy van de site blijzondersuiker.nl gaat deze editie van de foodblogswap iets van mijn site maken, dus ik ben benieuwd.
 

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×