gerechten

Havermout cups met chocolade
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 1 uur vriezer
  • 10 stuks
  • *

Deze chocolade pinda cups zijn zulke lekkere en makkelijke snacks! Altijd handig om een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. En je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig. Maak ze zelf met dit recept.

Spinazie salade met gegrilde perzik
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een frisse spinazie salade met gegrilde perzik. Een heerlijke mix van groente, fruit en zelfgemaakte dressing en met een hartige touch door het ontbijtspek en de nootjes. Ook lekker met feta.

Ravioli ovenschotel met prei
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • *

De smaken in deze ravioli ovenschotel met prei, romige ricotta, zoute spek en krokante walnoot combineren echt fantastisch bij elkaar. Dus dit is zeker een blijvertje bij ons thuis! Probeer het zelf ook eens, in 15 minuutjes heb je dit al in de oven staan.

Frambozen crumble cake
  • Bakrecept
  • 40 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Ik maakte deze lekkere frambozen crumble cake, met een heerlijke combinatie van zachte cake en krokante crumble. Lekker als genietmomentje tussendoor bij een kopje koffie of thee.

Aubergine curry
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Probeer deze heerlijke aubergine curry, die Eric en ik een dikke 9 geven! Hij is namelijk zó lekker. Je roostert eerst de aubergines even en vervolgens stoof je ze met een lekker kruidenmengsel, tomatenblokjes en kokosmelk. Lekker met rijst en naanbrood.

Noedelsoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een heerlijke kom noedelsoep met champignons en wokgroenten. Je maakt de soep van een smaakvolle bouillon met sojasaus, afgemaakt met een gekookt eitje. In 20 minuutjes maak je deze snelle en voedzame maaltijd.

Zeeuwse bolussen
  • Bakrecept
  • 25 min + 10 min oventijd + 1 uur 30 min rijzen
  • 12 stuks
  • *

Ontdek hoe je zelf heerlijke Zeeuwse bolussen maakt met dit eenvoudige recept. Met ingrediënten als boter, melk, basterdsuiker en kaneel maak je deze traditionele lekkernij. Perfect voor een gezellige traktatie bij de koffie of thee.

Broodje shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Een gerecht dat altijd wel in de smaakt valt is een broodje shoarma. Met een handvol ingrediënten zoals paprika, ui en tomaat heb je dit binnen 20 minuutjes al gemaakt. Een eenvoudig recept perfect voor drukke dagen.

Wrap quiche uit de Airfryer
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een makkelijk en origineel recept: wrap quiche uit de AirFryer. Gevuld met ei, paprika, spinazie en feta. Op smaak gebracht met kruiden en afgemaakt met wat gesmolten kaas bovenop heb jij in no-time een heerlijk maaltje.

Zoete aardappel stoof
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min stoven
  • 4 grote porties
  • *

Deze zoete aardappel stoofschotel valt echt onder de categorie comfort food, maar ideaal voor doordeweeks of als meal prep maaltijd. Een heerlijke, voedzame en kruidige zoete aardappel stoof die helemaal plantaardig en glutenvrij is.

Mini frittata
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Probeer ook eens deze verrukkelijke mini frittata's. Eenvoudig te maken en vol van smaak! Leuk om te maken voor een brunch, high tea of voor Pasen.

Bladerdeeg broodjes met ei
  • Ontbijt recept
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Probeer ook deze bladerdeeg broodjes met ei. Een heerlijk hapje van bladerdeeg, gevuld met romige roerei, champignons en gedroogde tomaatjes. Leuk om te maken voor een brunch of voor Pasen.

Bruschetta’s met aubergine en ricotta
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker recept voor een origineel hapje: bruschetta's met aubergine en ricotta. In 25 minuten heb je deze smaakvolle bruschetta's al gemaakt. Perfect voor bij een borrel of als voorgerecht. Probeer het zelf ook!

Mini quiches met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Bak snel en makkelijk deze mini quiches met geitenkaas. Heerlijk met spinazie en walnoten en op smaak gebracht met tijm. Perfect voor elke gelegenheid, van borrel tot brunch!

Pizza funghi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Maak zelf een smaakvolle pizza funghi met dit eenvoudige recept. Met een handvol ingrediënten en een paar stappen heb je in no-time een heerlijke pizza op tafel staan.

Rode curry met kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

In een half uurtje maak jij deze heerlijke rode curry met kip. Met kokosmelk, een lekkere mix van groenten en een handje cashewnoten zet jij een smaakvolle maaltijd op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond.

Mango mousse
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een smeuïge mango mousse, verrijkt met kokosflakes. Gemaakt met griekse yoghurt en slagroom, gemengd met zoete mango en vanille. Een verfrissend dessert om van te genieten na elke maaltijd.

Aubergine met honing (berenjenas con miel)
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 10 stuks
  • *

Maak met dit eenvoudige recept aubergine met honing, ook wel berenjenas con miel genoemd. Een Spaans tapashapje waarbij je aubergine schijfjes lichtbruin bakt en besprenkelt met honing.

Pesto broodjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd + 1 uur 15 min rijzen
  • 12 stuks
  • *

Geniet van zelfgebakken pesto broodjes, perfect voor elke gelegenheid! Met een vleugje knoflook en Parmezaanse kaas, gevuld met heerlijke pesto en afgebakken in de oven. Leuk bij de borrel, een high tea of Pasen.

Risotto met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf dit smaakvolle recept van risotto met zalm. Een Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met erwtjes en een vleugje citroen, geserveerd met wat rucola en een heerlijk gebakken stuk zalm.

Pita tandoori
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 5 stuks
  • *

Dit recept voor pita tandoori is ideaal als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers wil maken. Met kip, een kruidige tandoori marinade en verfrissende yoghurtsaus in een knapperig pitabroodje.

Snelle mini lemon meringue taartjes
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 6 stuks
  • *

Heb je zin in heerlijke taartjes, maar geen tijd om een uitgebreid recept te maken? Dan is dit recept voor snelle mini lemon meringue taartjes iets voor jou! Met maar 4 ingrediënten heb je deze taartjes al in 15 minuutjes gemaakt.

Zalm broodrolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 1 uur koelkast
  • 10 stuks
  • *

Heerlijke zalm broodrolletjes die je in 20 minuutjes al hebt gemaakt. Met slechts 3 ingrediënten maak je deze hapjes die lekker zijn voor bijvoorbeeld een feestje, borrel of high tea.

Taquitos
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Deze taquitos zijn zo simpel om te maken en perfect voor een eenvoudige doordeweekse avondmaaltijd, lunch of snack voor onderweg. Met een aantal ingrediënten heb je ze in 25 minuutjes zelf gemaakt. Ingrediënten mengen, wraps vullen en kort bakken en je bent klaar!