gerechten

Couscous met rode bieten en amandel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Proef de heerlijke smaken van deze couscous met rode bieten en amandel. Een kleurrijke en gezonde salade met sinaasappel, feta en gekarameliseerde rode ui. Een perfecte balans tussen aardse, frisse en zoute smaken.

Chocolade muffins
  • Bakrecept
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Lekker recept voor zelfgemaakte chocolade muffins. Met maar 7 basisingrediënten heb je deze chocolade muffins binnen 25 minuten in de oven staan. Ook leuk om te maken met kids.

Witlof met ham en kaas uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker recept voor witlof uit de oven met ham en kaas. Een klassiek recept met romige kaassaus, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of als bijgerecht. Zo lust iedereen wel witlof toch?

Kip met mango
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze kip met mango zorgt voor wat exotische smaken op tafel. De mango, peultjes en kip worden gemengd met een heerlijke saus van sojasaus, tomatenpuree en ahornsiroop. Serveer met rijst en enjoy!

Granola gezoet met banaan
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 4 porties
  • *

Maak snel en gemakkelijk deze heerlijke granola gezoet met banaan. Voeg de ingrediënten samen en bak dit tot het goudbruin en knapperig is. Een smakelijk ontbijt of tussendoortje.

Wintersalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Recept voor een smakelijke wintersalade met ingrediënten uit het seizoen. Een heerlijke combinatie van rode kool, sinaasappel, walnoten en geitenkaas. De gekarameliseerde ui en honing-citroendressing maken het helemaal af.

Pistache koekjes
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd + 30 min wachten
  • 16 stuks
  • *

De basis voor het deeg van deze pistache koekjes is geperfectioneerd tot in de details, zodat je lekkere crunchy koekjes krijgt die nog iets chewy van binnen zijn. En in combinatie met stukjes pistache zijn deze koekjes helemaal lekker!

Spruitjes risotto met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Maak ook eens deze heerlijke spruitjes risotto met walnoten en parmezaanse kaas. Een verrassende variant die je vast en zeker lekker vindt. In 25 minuutjes heb je deze spruitjes risotto al gemaakt.

Mexicaanse groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Van een kom groentesoep knap je altijd op, en deze Mexicaanse variant hierop met TexMex kruiden, bonen en maïs is leuk en lekker om mee af te wisselen. Voor een extra vulling kun je ook rijst of quinoa toevoegen aan de soep.

Pasta met cannellini bonen saus en feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van de smaken van deze pasta met cannellini bonen saus en feta - een romige, hartige saus met een vleugje citroen en walnoten. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd!

Krokante zalm vissticks
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 16 stuks
  • *

Voor een heerlijke twist op de klassieke vissticks, kun je deze gepaneerde zalm vissticks proberen. Dit recept zorgt voor extra knapperige vissticks met een zachte, sappige binnenkant. Deze zalm vissticks zijn bijvoorbeeld lekker bij groenten, salade en/of frietjes.

Smoothie banaan en yoghurt
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van een verfrissende smoothie banaan en yoghurt, een smaakvolle combinatie van banaan, Griekse yoghurt en een vleugje sinaasappelsap. Deze energieboost in een glas heb je in 5 minuten al gemaakt.

Groene pannenkoekjes met spinazie
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 12 stuks
  • *

Begin je dag goed met deze groene pannenkoekjes met spinazie. Gezonde en smaakvolle pannenkoeken, gemaakt met Hüttenkäse, verse spinazie en volkorenmeel. Perfect voor een energierijk ontbijt of lunch.

Gezonde zoete aardappel muffins
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze gezonde zoete aardappel muffins met kaneel heb je gemakkelijk binnen 10 minuutjes in de oven staan. De muffins zijn helemaal glutenvrij en lactosevrij en zijn lekker als tussendoortje of bij de lunch.

Paksoi stamppot met Oosterse twist
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak ook een deze verrassend lekkere paksoi stamppot met een Oosterse twist. Heerlijk met kastanjechampignons, cashewnoten en gebakken tempeh. In een half uurtje heb je dit gerecht al op tafel staan.

Aioli maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Geen aioli in huis? Met slechts een aantal basisingrediënten kun je zelf heerlijke aioli maken. Dit eenvoudige recept helpt je om deze dip te maken die lekker is bij brood, gegrilde groenten of meer.

Mozzarella sticks
  • Hapjes en snacks
  • 35 min
  • 16 stuks
  • *

Maak zelf je eigen mozzarella sticks met dit eenvoudige recept. Een perfecte en smaakvolle snack, lekker met wat chilisaus. Met slechts een handvol ingrediënten heb je deze mozzarella snacks zo gemaakt.

Churros maken
  • Hapjes en snacks
  • 35 min
  • 12 stuks
  • *

Maak thuis eenvoudig de lekkerste churros met dit recept. Knapperig, perfect goudbruin en omhuld met suiker en kaneel. Deze zelfgemaakte churros zijn heerlijk met warme chocoladesaus.

Kwarkini’s (kwarkbollen)
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 40 stuks
  • *

Deze kwarkini’s (kwarkbollen) zijn kleine kwark oliebollen die luchtiger en minder vet zijn dan gewone oliebollen. Ook heb je geen wachttijd omdat er geen gist in zit. Win-win vinden wij dus!

Pasta met garnalen en knoflook
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Probeer deze snelle pasta met garnalen en knoflook, een eenvoudig gerecht met volop smaak. Door het gemak en de simpele ingrediënten is dit recept ideaal voor een doordeweekse avond.

Vegan crème brûlée
  • Nagerecht
  • 5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Bladerdeeg amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 21 stuks
  • *

Maak deze leuke bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

Broccoli cappuccino soep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak met deze lekkere broccoli cappuccino soep een verrassende variatie op de klassieke broccolisoep. Deze soep maak je met broccoli, aardappel en een heerlijke schuimlaag. Perfect als feestelijk voorgerecht of lunch.

Gegratineerde bloemkoolsteaks met kaas
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 22 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze heerlijke gegratineerde bloemkoolsteaks met tomaat zijn een perfecte combinatie van gezond en smaakvol. De bloemkoolsteaks zijn ideaal voor een voedzaam diner of een feestelijke maaltijd. Een eenvoudig recept dat er indrukwekkend uitziet.