gerechten

Paksoi stamppot met Oosterse twist
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak ook een deze verrassend lekkere paksoi stamppot met een Oosterse twist. Heerlijk met kastanjechampignons, cashewnoten en gebakken tempeh. In een half uurtje heb je dit gerecht al op tafel staan.

Aioli maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Geen aioli in huis? Met slechts een aantal basisingrediënten kun je zelf heerlijke aioli maken. Dit eenvoudige recept helpt je om deze dip te maken die lekker is bij brood, gegrilde groenten of meer.

Mozzarella sticks
  • Hapjes en snacks
  • 35 min
  • 16 stuks
  • *

Maak zelf je eigen mozzarella sticks met dit eenvoudige recept. Een perfecte en smaakvolle snack, lekker met wat chilisaus. Met slechts een handvol ingrediënten heb je deze mozzarella snacks zo gemaakt.

Churros maken
  • Hapjes en snacks
  • 35 min
  • 12 stuks
  • *

Maak thuis eenvoudig de lekkerste churros met dit recept. Knapperig, perfect goudbruin en omhuld met suiker en kaneel. Deze zelfgemaakte churros zijn heerlijk met warme chocoladesaus.

Kwarkini’s (kwarkbollen)
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 40 stuks
  • *

Deze kwarkini’s (kwarkbollen) zijn kleine kwark oliebollen die luchtiger en minder vet zijn dan gewone oliebollen. Ook heb je geen wachttijd omdat er geen gist in zit. Win-win vinden wij dus!

Pasta met garnalen en knoflook
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Probeer deze snelle pasta met garnalen en knoflook, een eenvoudig gerecht met volop smaak. Door het gemak en de simpele ingrediënten is dit recept ideaal voor een doordeweekse avond.

Vegan crème brûlée
  • Nagerecht
  • 5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Bladerdeeg amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 21 stuks
  • *

Maak deze leuke bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

Broccoli cappuccino soep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak met deze lekkere broccoli cappuccino soep een verrassende variatie op de klassieke broccolisoep. Deze soep maak je met broccoli, aardappel en een heerlijke schuimlaag. Perfect als feestelijk voorgerecht of lunch.

Gegratineerde bloemkoolsteaks met kaas
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 22 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze heerlijke gegratineerde bloemkoolsteaks met tomaat zijn een perfecte combinatie van gezond en smaakvol. De bloemkoolsteaks zijn ideaal voor een voedzaam diner of een feestelijke maaltijd. Een eenvoudig recept dat er indrukwekkend uitziet.

Vegan coquilles met knolselderijpuree
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd + 15 min rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een van de populairste voorgerechten voor kerst, maar dan 100% plantaardig gemaakt van koning oesterzwammen! Geserveerd op een bedje van knolselderij puree met rozemarijn en afgemaakt met knapperige hazelnoten.

Tiramisu wentelteefjes
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Deze tiramisu wentelteefjes moet je echt een keer proberen! De lichte koffiesmaak, de romige mascarpone topping en het laagje cacao zorgen ervoor dat het lijkt alsof je een hap tiramisu neemt.

Paddenstoelen tartaar met hazelnoten
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke paddenstoelentartaar met balsamico en gebrande hazelnoten. Dit leuke voorgerecht heb je binnen 15 minuutjes al gemaakt.

Citroen tiramisu met Limoncello
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

Feestelijke Kerst salade
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Vier Kerst met een vleugje kleur en frisheid met deze feestelijke Kerst salade. De combinatie van de zachte mozzarella met de knapperige noten en frisse granaatappel is echt top en perfect bij een feestelijk diner. En hij is zo gemaakt!

Mini melanzane parmigiana
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Ontdek de Italiaanse keuken met dit eenvoudige mini melanzane parmigiana recept. Perfect voor een gezellige avond thuis, deze smaakvolle aubergine torentjes zijn een gegarandeerde hit.

Italiaanse chocolademelk (cioccolata calda)
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heb je de typische dikke, romige Italiaanse warme chocolademelk al eens geproefd? Die vergeet je nooit meer. Je kunt deze cioccolata calda zelf maken met dit recept.

Vis in filodeeg pakketjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Door kabeljauw op een bedje van prei gaar te stomen in een krokant jasje van filodeeg blijft deze lekker mals en vol van smaak. Deze filodeeg pakketjes met vis zijn bovendien een verrassend en feestelijk gerecht om te serveren met een (kerst) diner.

Wellington bladerdeeg met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht dat zowel indruk maakt als heerlijk smaakt? Probeer dan deze wellington met een vulling van o.a. zoete aardappel, een creatieve twist op de klassieke wellington. Dit recept combineert het knapperige van bladerdeeg met de zoetheid van zoete aardappel en een mix van verse groenten en kruiden. Het is perfect voor een feestelijke gelegenheid of kerstdiner.

Pastinaak stamppot met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk recept voor de herfst: pastinaak stamppot met boerenkool. Met lekker veel groenten en vega gehaktballetjes met jus. Je kunt deze stamppot met vlees, vegetarisch of vegan maken.

Nasi taart
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 35 min minuten
  • 4 personen
  • *

Deze nasi taart is een quiche met Oosterse groenten en een creatieve twist op de klassieke nasi. Met knapperig bladerdeeg, verse wokgroenten en kruidig (vegetarisch) gehakt is dit een heerlijke avondmaaltijd.

Speculaas granola
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 20 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke speculaas granola met walnoten, speculaas kruiden, pompoenpitten en amandelschaafsel. Een voedzaam ontbijtje dat je binnen 5 minuten in de oven hebt staan. Lekker met jouw favoriete yoghurt of kwark.

Speculaas bladerdeeg staf
  • Bakrecept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Deze speculaas bladerdeeg staf maak je met Speculoos en bladerdeeg, twee dingen die ik ontzettend lekker vind! Je hebt deze Speculaas bladerdeeg staven al binnen 15 minuten in de oven staan. Een leuk hapje voor Sinterklaas en ideaal voor een gezellig avondje.

Pepersaus maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit lekkere romige pepersausje makkelijk zelf zonder pakjes of zakjes. Met een aantal basisingrediënten maak je deze pepersaus voor 4 personen in een handomdraai. Lekker bij gegrild vlees, groenten en aardappels.