Voorgerechten

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba’s, courgettesoep, bruschetta’s en spaghetti aglio olio.

Basilicumsoep met kaasballetjes
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere verse basilicumsoep met zelfgemaakte parmezaanse kaasbolletjes

Champignons met gorgonzola
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Smakelijke combinatie van gevulde champignons in een romige paprikasaus

Ravioli met champignonvulling
  • Voorgerecht
  • 60 MIN
  • CA 20 STUKS
  • ***

Lekkere vers gemaakte vegetarische pasta met een vulling van champignons en overgoten met salieboter

Crostini met paddenstoelen en perensalsa
  • Voorgerecht
  • 25 MIN
  • 8 STUKS
  • *

Knapperig brood met cantharellen, geitenkaas, pecannoten en frisse perensalsa

Stokbroodjes met geitenkaas en spek
  • Voorgerecht
  • 10 MIN + 5 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Smakelijk voorgerecht of hapje van stokbrood met geitenkaas en pijnboompitten omwikkeld met spek

Gepaneerde garnalen
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Krokante reuzengarnalen met pittige Indische dip, lekker als voorgerecht of als snack

Lentesoep met gepocheerd ei
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Kom helemaal in de lentestemming met dit recept voor heerlijke slasoep met gepocheerd ei en amandel

Linzensoep met chorizo
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Stevige linzensoep met frisse koriander-yoghurt en kleine blokjes chorizo.

Indiase samosa
  • Voorgerecht
  • 40 MIN + 20 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • **

Lekker Indiaas voorgerecht of hapje gevuld met aardappel en erwtjes gemengd met een milde curry 

Camembert uit de oven
  • Voorgerecht
  • 10 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker om uit te dippen; camembert met knoflook, honing en tijm uit de oven

Koninginnesoep
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere koninginnesoep met kip, wortel en erwtjes, nu makkelijk en snel zelf gemaakt

Salade met druiven
  • Voorgerecht
  • 10 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snelle en lekkere salade met druiven, blauwe kaas en pecannoten voor bij het hoofdgerecht of vooraf

Soep met waterkers en erwtjes
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Recept voor gezonde en lekkere soep met erwtjes, waterkers en prei, in 20 minuten op tafel.

Garnalen in whiskey roomsaus
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Gevulde champignons uit de oven
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een aanrader om je etentje mee te starten; grote gevulde champignons met pesto, kaas en pijnboompitten.

Glutenvrije tempura
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Plakken courgette en garnalen in een knapperig jasje van glutenvrij beslag geserveerd met een dipsausje.

Zaalouk (auberginepuree)
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Een lekkere puree van tomaten en aubergine uit de Marokkaanse keuken die zowel als voorgerecht als bijgerecht opgediend kan worden

Bloody mary soep
  • Voorgerecht
  • 5 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

De Bloody Mary soep is geinspireerd op de gelijknamige Bloody Mary cocktail.

Knoflook soep
  • Voorgerecht
  • 20 MIN
  • 6 PERSONEN
  • **

Amusehapje met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarisch amuse hapje met spinazieblaadjes en pastaschelpen gevuld met mozzarella en tomaat.

Pittige gambas
  • Voorgerecht
  • 10 min marineertijd + 10 min baktijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk pittig spaanse tapas hapje van gamba's met stokbrood.