Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gezond de herfst (en de rest van het jaar) door

Nu het buiten kouder wordt en de herfst voor de deur staat steekt de verkoudheid weer de kop op. Vaak begint het met keelpijn en al snel volgen hoofdpijn, koorts en hoesten. Dit kun je bijna niet voorkomen maar er zijn wel tips die je helpen sneller beter te worden:
 
1. Drink veel water
2. Eet verse kippensoep, dit helpt tegen misselijkheid
3. Los wat zout op in een glas water en gorgel een paar keer per dag
4. Zet de ramen open en zorg voor frisse lucht in huis
5. Gebruik honing (antibacterieel), gember (ontstekingsremmend) en citroen (vitamine c) bijvoorbeeld in de thee
 
Van dit warme drankje van mijn schoonmoeder knap je snel op:
1 warme kop thee
2 kruidnagels
1 eetl citroensap
1/2 eetl honing
snufje kaneel
optioneel: scheut rum of whisky
 
Zet een kop warme thee. Voeg citroensap, honing, kruidnagels en een snufje kaneel toe en roer door elkaar. Voeg optioneel een scheutje alcohol toe (alleen voor volwassenen).
 

Goede zorg

Voor verkoudheid of een griepje hoef je meestal niet naar de dokter. Maar als er een keer iets ernstigs aan de hand is wil je natuurlijk ook goed geholpen worden. Want goede zorg willen we allemaal. VGZ peilt continue de zorg in verschillende ziekenhuizen en bij verschillende zorgaanbieders en maakt de zorg transparanter. Dit doen ze door de kennis te gebruiken van patiëntenorganisaties, onderzoeken en uiteraard door te luisteren naar de ervaringen van de patiënt.
 
Stel u heeft een nieuwe heup nodig dan wilt u graag weten in welk ziekenhuis u de juiste zorg krijgt, hoe vaak zo’n zelfde operatie er wordt uitgevoerd, hoe groot de kans is op een heroperatie enzovoorts. Want er zit nogal verschil in, de kans op een heroperatie is in sommige ziekenhuizen acht keer zo groot als in andere ziekenhuizen.
 
Zorgen dat u zeker bent van goede zorg, VGZ is er al mee bezig. Op de site www.vgz.nl/kwaliteit vind je namelijk veel informatie over de kwaliteit die zorgaanbieders aanbieden en zie je in één overzicht of VGZ een contract met hun heeft afgesloten. Heb je zelf een goede of juist een slechte ervaring met bijvoorbeeld je huisarts, fysiotherapeut of ziekenhuis dan kun je dit hier ook aangeven. Dit geeft niet alleen inzicht aan patiënten maar dit zorgt er ook voor dat de zorgaanbieder de kwaliteit verbeterd. Ik vind dit een erg goede ontwikkeling want dit zorgt uiteindelijk voor lagere kosten en premies.
 
Dit is een gesponsord bericht

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)
Manne - Reageren 24-10-2014 om 6:51 uur

ik vind persoonlijk andere zorgaanbieders ook niet slecht.
ZIe eeen website als http://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/ voor onafhankelijke informatie over zorgaanbieders.

Manne - Reageren 24-10-2014 om 6:51 uur

ik vind persoonlijk andere zorgaanbieders ook niet slecht.ZIe eeen website als http://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/ voor onafhankelijke informatie over zorgaanbieders.

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Kip fajita’s
Andijvie smoothie
Kipsalon met zoete aardappel
Vegetarische aubergine stoof
Salade met gerookte kip en spekjes