Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van glutenvrije muffins tot pizza en van taarten tot lasagne. Allemaal zonder granen en meel die gluten bevatten maar mét smaakvolle ingredienten waardoor je de gluten niet eens zult missen!

Broccolisoep

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met dit eenvoudige basisrecept maak je in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep

Groene shakshuka met aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarisch pannetje met kruidige aardappeltjes en gestolde eieren met een Midden Oosterse twist

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 portie
  • *

Deze bloemkool roosjes zijn perfect als gezonde snack. Wedden dat je er niet vanaf kunt blijven?

Bananenbrood muffins met blauwe bessen

  • Gebak en taart
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Deze glutenvrije muffins van bananenbrood zijn een heerlijke gezonde snack

Gegrilde avocado’s met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 8 stuks
  • **

Deze avocado’s zijn gevuld met een heerlijk kruidig Mexicaans gehaktmengsel

Glutenvrij bananenbrood met pindakaas

  • Hapjes
  • 15 min + 60 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Dit licht zoete bananenbrood is gemaakt met amandelmeel en is daarom glutenvrij! Heerlijk met een vleug pindakaas en stukjes cacao nibs.

3 kleuren ijscake met bosvruchten

  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur vriezer
  • 12 plakken
  • **

Deze cake is heel makkelijk te maken en bestaat uit ijs met frambozen, blauwe bessen en witte chocolade

Mihoensalade met tofu

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Deze vegetarische salade met romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd

Risotto met mango en rode peper

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Deze tropische risotto met een spicy bite is heerlijk met een gebakken visje of salade.

Frisse citroenmousse

  • Nagerecht
  • 30 min + 2 uur opstijven
  • 4 glaasjes
  • **

Deze luchtige mousse met citroensmaak maak je eenvoudig met deze 5 ingredienten

Perzik salade met krokante geitenkaas

  • Salades
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zomerse salade met een heerlijke combinatie van krokante geitenkaas met uitgebakken spek en avocado.

Bounty balls

  • Hapjes
  • 30 min + 1 uur opstijven
  • 12 stuks
  • *

Deze gezondere versie van Bounty zijn lekker om tussendoor van te snacken

Komkommerrolletjes met zalm

  • Hapjes
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Deze frisse hapjes met komkommer, zalm en Hüttenkäse zijn een ideale traktatie voor je bezoek.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Regenboog summerrolls met pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 30 stuks
  • 12 stuks
  • **

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Aardappelroerbak met champignons

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze simpele maar heerlijke vegetarische roerbak met aardappel en groenten staat snel op tafel.

Mexicaanse zoete aardappel salade

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Zalmrisotto met mangosalsa

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Ajam paniki met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Risotto met witte asperges en zalm

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Meringuerol met lemon curd en pistache

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 10-12 personen
  • ***

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Pompoen rijstsalade

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte maaltijd of lekkere lunch van rijst met geroosterde pompoen en aubergine

Kipsalon met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde(re) variant op de bekende kapsalon is gemaakt met zoete aardappel, kip en verse groenten.

Taco’s met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 18 min
  • 12 stuks
  • **

Krokante Mexicaans gevulde taco’s met gehakt, zoete aardappel en avocado.

Gezonde appel cakejes

  • Gebak en taart
  • 25 min + 25 oventijd
  • 16 stuks
  • **

Deze glutenvrije muffins gemaakt met havermout en amandelmeel zijn een heerlijke healthy snack

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes