Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van glutenvrije muffins tot pizza en van taarten tot lasagne. Allemaal zonder granen en meel die gluten bevatten maar mét smaakvolle ingredienten waardoor je de gluten niet eens zult missen!

Glutenvrij bananenbrood met pindakaas

  • Hapjes
  • 15 min + 60 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Dit licht zoete bananenbrood is gemaakt met amandelmeel en is daarom glutenvrij! Heerlijk met een vleug pindakaas en stukjes cacao nibs.

3 kleuren ijscake met bosvruchten

  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur vriezer
  • 12 plakken
  • **

Deze cake is heel makkelijk te maken en bestaat uit ijs met frambozen, blauwe bessen en witte chocolade

Mihoensalade met tofu

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Deze vegetarische salade met romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd

Risotto met mango en rode peper

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Deze tropische risotto met een spicy bite is heerlijk met een gebakken visje of salade.

Frisse citroenmousse

  • Nagerecht
  • 30 min + 2 uur opstijven
  • 4 glaasjes
  • **

Deze luchtige mousse met citroensmaak maak je eenvoudig met deze 5 ingredienten

Perzik salade met krokante geitenkaas

  • Salades
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zomerse salade met een heerlijke combinatie van krokante geitenkaas met uitgebakken spek en avocado.

Bounty balls

  • Hapjes
  • 30 min + 1 uur opstijven
  • 12 stuks
  • *

Deze gezondere versie van Bounty zijn lekker om tussendoor van te snacken

Komkommerrolletjes met zalm

  • Hapjes
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Deze frisse hapjes met komkommer, zalm en Hüttenkäse zijn een ideale traktatie voor je bezoek.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Regenboog summerrolls met pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 30 stuks
  • 12 stuks
  • **

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Aardappelroerbak met champignons

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze simpele maar heerlijke vegetarische roerbak met aardappel en groenten staat snel op tafel.

Mexicaanse zoete aardappel salade

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Zalmrisotto met mangosalsa

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Ajam paniki met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Risotto met witte asperges en zalm

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Meringuerol met lemon curd en pistache

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 10-12 personen
  • ***

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Pompoen rijstsalade

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte maaltijd of lekkere lunch van rijst met geroosterde pompoen en aubergine

Kipsalon met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde(re) variant op de bekende kapsalon is gemaakt met zoete aardappel, kip en verse groenten.

Taco’s met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 18 min
  • 12 stuks
  • **

Krokante Mexicaans gevulde taco’s met gehakt, zoete aardappel en avocado.

Gezonde appel cakejes

  • Gebak en taart
  • 25 min + 25 oventijd
  • 16 stuks
  • **

Deze glutenvrije muffins gemaakt met havermout en amandelmeel zijn een heerlijke healthy snack

Andijviestamppot met gerookte kip

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Zuurkoolstamppot met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Mexicaanse stamppot met bonen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Zoete puntpaprika soep

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Pompoencurry met linzen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Gezonde vegetarische curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas