Paprika recepten

Paprika recepten

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Romige artisjok pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 15 min kooktijd
  • 4 porties
  • *

Zin in een romige, kleurrijke en frisse pastasalade? Dan is dit recept voor jou! Het recept is helemaal plantaardig en kan glutenvrij gemaakt worden. Met de artisjokharten, yoghurtdressing en kleurrijke groenten heb je in 25 minuten een snelle en voedzame maaltijd op tafel staan!

Griekse pizza met feta
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf Griekse pizza met feta. Met smaakvolle ingrediënten zoals feta, paprika, rode ui en olijven is het een heerlijke twist op de klassieke pizza. Je brengt Griekse smaken naar je eigen keuken met dit makkelijke recept.

Doperwtenburgers
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Maak zelf deze gezonde doperwtenburgers! Smaakvolle burgers bereid met doperwten, kikkererwten en feta. Serveer op een broodje met yoghurt-muntsaus, gegrilde paprika en sla voor een heerlijke en vullende maaltijd. Lekker met zoete aardappelfriet.

Griekse aardappels met feta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Breng de smaken van Griekenland naar je eigen bord met deze heerlijke Griekse aardappels. Combineer knapperige aardappelschijfjes met feta, rode ui en verschillende kruiden voor een heerlijke maaltijd. Een echte aanrader!

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze heerlijke Griekse pastasalade: een combinatie van feta, olijven, gegrilde paprika en een verfrissende dressing zorgt voor een mix van mediterrane smaken. Perfect als lunch of bijgerecht bij een BBQ.

Kip madras
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Zoete aardappel nacho’s
  • Lunch recept
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezondere versie van nacho’s gemaakt van krokant gebakken zoete aardappel uit de oven met een topping van maïs, guacamole en rode ui is lekker als hapje maar ook als lunch.

Gevulde puntpaprika’s met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 2 personen
  • *

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Gevulde paprika’s met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

Vegetarische risotto met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Spaghettitaart
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.

Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • *

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Couscous met kikkererwten
  • Lunch recept
  • 5 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Kruidige fajitas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

TexMex tortilla wraps met kruidige kipreepjes (of vega stukjes) en paprika geserveerd met allerlei lekkere toppings zoals zure room, guacamole en tomaat.

Verse tortellini soep
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsoep met tortellini pasta, groenten in een romige tomatensaus met Italiaanse twist.

Vegetarische groentelasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons. Zonder bechamelsaus, maar wel met heerlijke mozzarella.

Ovenschotel met kip en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.

Vissticks van de bakplaat met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 17 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Een super makkelijk traybake recept met vissticks, verschillende groenten en aardappels dat je snel in de oven schuift.

Garnalen met chorizo van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze bakplaat vol groenten, chorizo en garnalen heeft een Spaans tintje door de kruidige marinade met gerookte paprika.

Gezonde ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel bevat lekker veel groenten, zoete aardappel en stukjes kip in een lekkere volkorensaus. Vullend, voedzaam en lekker.

Groentestrudel met spinazie
  • Voorgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 1 strudel
  • *

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van o.a. spinazie, ricotta en walnoten. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of een ander dinertje.

Wraps met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere tortilla wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en paprika. Makkelijk en snel klaar.

Roerbak met kip, groenten en pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst.