Paprika

Paprika

Paprika kun je heel makkelijk en lekker verwerken in verschillende recepten, bijvoorbeeld in een Oosterse roerbak, paprikasoep, quiche, ovenschotel of rauw in een salade. Of maak eens gevulde paprika met rijst, gehakt of quinoa. Paprika brengt niet alleen veel smaak aan je gerecht maar is ook nog eens heel gezond. In dit overzicht vind je alle recepten met paprika op een rijtje.

Makkelijke groentecurry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Milde vegetarische curry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika

Tortellini met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Vegan ovenschotel met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel vol lekkere groenten zoals broccoli, champignons en paprika wordt afgedekt met zelfgemaakte zoete aardappelpuree

Mexicaanse zoete aardappel schotel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Kruidige mexicaanse ovenschotel met lekker veel groenten gegratineerd met kaas

Kip hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Maak zonder pakjes of zakjes dit heerlijke Oosters gerecht van stukjes kip, ananas en paprika in een zoetzure saus

Mexicaans gevulde tortilla bakjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Lekker hapje van licht krokante bakjes van tortilla wraps gevulde met een kruidig mengsel van kip, mais en paprika

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Oranje paprika feta spread
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 20 stuks
  • *

Deze spread gemaakt van feta en geroosterde rode paprika’s kleur heerlijk oranje. De spread is erg lekker op een toastje of stukje stokbrood

Gevulde paprika’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Makkelijke maaltijd van gevulde paprika's uit de oven met een kruidig gehaktmengsel gegratineerd met kaas

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten en vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas

Vissoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke maar verse vissoep zit vol met lekkere ingrediënten zoals groenten, macaroni, visbouillon en garnalen. Ook perfect als lichte maaltijd.

Griekse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3 uur stoven
  • 3-4 personen
  • **

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta

Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Goulash
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 2 ½ - 3 uur
  • 3 a 4 personen
  • **

Deze goulash is een heerlijk eenpansgerecht met rundvlees, paprika’s en aardappelen die in de saus gegaard worden

Ratatouille ovenschotel met aardappelschijfjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Heerlijke groenteschotel met een laag verse ratatouille groentestoof afgedekt met een laag aardappelschijfjes en kaas

Bonenstoof met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen

Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

Mini calzone pizza’s
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Kleine gevulde pizza's met een lekkere vulling van o.a. mozzarella en paprika. Lekker als hapje of hartige snack op een feestje!

Kip cashew met bimi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere oosterse roerbak met kip en groenten in een sausje met krokante cashewnoten en rijst

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Zelfgemaakte tacosaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 400 ml
  • *

Deze zelfgemaakte tacosaus is echt zo lekker! Veel lekkerder als uit een potje en in 15 minuten klaar.

Wraps met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere tortilla wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en paprika, snel en makkelijk klaar!

Gevulde paprika’s met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarische en heerlijke maaltijd van goed gevulde paprika’s met o.a. couscous, spinazie en feta