Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hachee met rode kool stamppot + 5 tips voor mals stoofvlees

Ik ben blij als straks de winter weer voorbij is en het lente wordt. Vooral omdat het dan lekker lang licht is, wat weer fijn is met fotograferen. Maar één ding wat ik zeker ga missen is een bord stevige kost om je aan op te warmen tijdens koude dagen.

Ik houd wel van een stamppotje, stevige soep of stoofschotel waar je helemaal van opknapt. Daarom heb ik een van mijn favoriete winterse gerechten gemaakt om nog extra van te genieten tijdens deze koude periode, namelijk rodekool stamppot met hachee.

Dit traditionele stoofgerecht bevat rundvlees en uien die gaar zijn gestoofd in een lekkere jus. Vaak wordt hachee gegeten in combinatie met hutspot, rijst of rode kool. Om de hachee te kruiden worden er vaak kruidnagels, laurier, paprikapoeder en/of peper gebruikt. Wil je de hachee snel en makkelijk op smaak brengen dan kun je ook MAGGI Stoofmix Hachee gebruiken zoals ik heb gedaan. Hierdoor krijgt je gerecht een lekkere en volle smaak.

Behalve de smaak kenmerkt een lekkere hachee zich door de zachte en malse stukjes rundvlees, want taaie stukjes vlees zijn echt niet lekker. Omdat ik hier regelmatig vragen over krijg heb ik een aantal handige tips op een rijtje gezet waarmee je gegarandeerd lekker mals stoofvlees krijgt:

1. Gebruik het juiste soort vlees
Voor deze hachee heb ik hacheevlees gebruikt, maar voor dit gerecht (of andere stoofschotels met rundvlees) je kunt ook riblappen of sucadelappen gebruiken. Runderlappen kunnen eventueel ook maar zijn over het algemeen iets magerder waardoor ze minder snel mals worden.

2. Vlees op kamertemperatuur
Haal het vlees ongeveer een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Als het vlees nog koud de pan in gaat schrikt deze waardoor de vezels worden samengetrokken en het vlees taai wordt.

3. Pan met dikke bodem
Bij een stoofschotel is het belangrijk dat deze gelijkmatig wordt verwarmd, dat gaat het beste in een pan met dikke bodem. Stoofpannen of braadpannen zijn daarom perfect hiervoor.

4. Gebruik warm water
Voeg na het aanbakken van het vlees warm water toe i.p.v. koud water. Door koud water ‘schrikt’ het vlees namelijk weer en heb je hetzelfde effect als bij punt 2.

5. Lang genoeg laten stoven
Ga niet haasten tijdens het maken van hachee of een andere runderstoofschotels. Het vlees heeft meestal wel 3 uur nodig om lekker mals en zacht te worden.  Op de verpakking van de MAGGI Stoofmix staat bijvoorbeeld 2,5 uur maar ik heb voor de zekerheid 3 uur aangehouden.

Hachee met rode kool stamppot

HOOFDGERECHT – 15 MINUTEN + 3 UUR STOVEN – 2 PESONEN + 2 KIDS

Ingrediënten
500 gr hacheevlees
1 eetlepel olie
1 x MAGGI Stoofmix Hachee
1 ui
600 gr aardappels
500 gr rode kool, uit zak of pot a 700 gr
1 grote appel
Handje walnoten
Snuf peper en zout
Scheutje melk
Klontje boter

Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui aan en voeg het hachee vlees toe en bak 1 minuut. Voeg de mix en water toe en laat ongeveer 3 uur stoven.

Kook ondertussen de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Breng de melk samen met de boter aan de kook. Giet de aardappels af en pureer met de warme melk, zout en peper.

Verwarm de rode kool in magnetron of in pan en schep door de puree. Snijd de appel klein en schep samen met de walnoten door de puree. Serveer de hachee met de rode kool stamppot.

Dit is een gesponsord artikel

Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (7)
Tineke - Reageren 22-08-2017 om 13:37 uur

Het vlees werd echt boterzacht! Bedankt voor de tip

Sandra - Reageren 29-08-2017 om 16:36 uur

Super om te horen!

moniquel - Reageren 07-02-2016 om 19:40 uur

Ik bak het vlees eerst aan in de boter in een snelkookpan, daarna voeg ik sterke bouillon toe en zet de pan op druk en sudder dan het vlees in de helft van de tijd. Ideaal zo'n snelkookpan.

Elly - Reageren 14-02-2016 om 22:35 uur

Snelkookpannen zijn ideaal, werk er al vanaf mijn twaalfde mee en ben nu 66. Hebben een volkstuin en proberen van alles uit. Lekkere recepten heb je trouwens.

Paul Soetewey - Reageren 06-02-2016 om 15:16 uur

Ik gebruik voor een stoofvlees steeds een gietijzeren pot op een laag vuurtje en inderdaad minstens 3 uur en als het goed aangebraden is zal het ook niet in super kleine stukjes of vezels vallen zoals sommige voor hebben

Monique Stroobants - Reageren 04-02-2016 om 23:33 uur

Lekker stoofvlees met rodekool een tipich gerecht in duitsland daar hebben we dit gegeten in Dresden en maken we nog !!!

Fons Siemonsma - Reageren 04-02-2016 om 17:20 uur

leuke site

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus