Hoogtepunten 2018 en nieuwe plannen voor 2019

Allereerst: de beste wensen voor 2019! Poeh wat ging het opeens snel aan het einde van het jaar. Het was heel druk de weken voor Kerst met de voorbereidingen van nieuwe kerstrecepten en samenwerkingen. Daarom doe ik het nu even ietsjes rustiger aan en probeer ik mezelf minder druk op te leggen want daar ben ik heel goed in. Dit is meteen mijn goede voornemen voor 2019: meer rust en balans. Hopelijk gaat dit ook lukken :)

Eerst zal ik nog even kort vertellen over onze feestdagen. Eerste kerstdag zijn we bij Eric’s familie geweest. Dat was erg gezellig samen met ons kleine neefje en nichtje. Elk jaar zorgt iedereen voor 1 gang van het kerstmenu. Ik maakte een pavlova met chocolademousse als toetje en Eric’s moeder maakte het hoofdgerecht met o.a. mijn zalm met amandelkorst en Eric’s broer en vrouw serveerde een heerlijk soepje en spaghetti met truffel als voorgerecht. We hebben heerlijk gegeten!

Tweede kerstdag gaan we altijd aan de kerstbrunch met mijn familie. Dit doen we altijd in een restaurant en dat is ook wel relaxed. Geen gestress en veel keuze. Mijn broertje en zijn vrouw waren er ook bij helemaal uit Berlijn. Verder in deze blog lees je nog een leuk nieuwtje hierover. Als toetje was er een grote ijstaart met gebrand eiwitschuim.

Ik zelf heb me dus niet heel erg hoeven uitsloven in de keuken met Kerst. Maar eerlijk gezegd was ik daar ook wel al een beetje klaar mee omdat ik al weken bezig was met de voorbereidingen voor kerstrecepten op LeukeRecepten. En die hebben jullie massaal bekeken, we behaalde dit jaar een nieuw record van maar liefst 132.000 unieke bezoekers op 1 dag! Hoe bizar is dit! Echt super leuk om te zien. En ik hoop dat jullie allemaal fijne en lekkere feestdagen hebben gehad.

Hoogtepunten 2018

2018 was een heel leuk en fijn jaar. Ik moet alweer even goed nadenken wat er alweer allemaal precies gebeurd is. Het gaat zo snel allemaal. Gelukkig deel ik elke maand een maandoverzicht op de site (deze gaat trouwens vanaf nu Nieuws, foodpost & hotspots heten) en kan ik even spieken haha. Hierbij een paar hoogtepunten:

LeukeRecepten magazine 2
Begin 2018 kwam het tweede LeukeRecepten magazine uit. Hier was ik natuurlijk weer super trots op en hij was weer heel mooi geworden. Regelmatig krijg ik nog de vraag of het eerste of tweede magazine nog te koop is maar ze zijn helaas allemaal uitverkocht in de online webshop en liggen inmiddels ook niet meer in de winkels. Of er dit jaar een derde editie komt lees je in mijn plannen voor 2019 verder in deze blog.

Persreis Cyprus
We gingen voor het eerst echt op persreis naar Cyprus. Hier ontdekte we Cypriotische keuken en dat das echt super gaaf om mee te maken. Samen met een aantal andere bloggers proefde we diverse lokale producten, wijnen en namen we deel aan verschillende kookworkshops.

Kennismaking nieuwe producten, merken en mensen
Ik krijg vaak als eerste nieuwe producten opgestuurd om te testen en er iets over te schrijven. Dit is natuurlijk super leuk! Ook afgelopen jaar kreeg ik veel lekkere producten om te proeven opgestuurd en tevens nieuwe kookboeken en een Big Green Egg! Ik kan niet wachten tot het zonnetje schijnt en we weer lekker buiten kunnen barbecueën en koken. Ook ontdekte ik een hoop nieuwe hotspots, vooral in mijn eigen stadje Eindhoven. Die is vooral op horecagebied echt hard aan het groeien wat ik alleen maar aanjuich. Deze deel ik allemaal in mijn maandoverzichten en vaak ook in mijn nieuwsbrief. Ook heb ik een aantal leuke nieuwe mensen ontmoet waarmee ik nog steeds regelmatig contact heb.

In de krant
Aan het einde van het jaar stond ik nog even met mijn hoofd in de krant! Zo stonden we in december elke zaterdag met een recept in het AD en stond er een spread in de Metro met een heleboel kerstrecepten van ons. Ik kreeg heel veel leuke reacties hierop en hopelijk heeft heel Nederland nu kennis gemaakt met LeukeRecepten ;)

Wat zijn de plannen voor 2019?

Er staan al veel leuke dingen op de planning voor 2019, zowel met de site als privé. Hieronder zal ik er een aantal met jullie delen:

Nieuwe uitdaging voor Eric
Eric is per 1 januari 2019 gestopt met zijn baan als grafisch vormgever en webdesigner, en om dat te vieren gingen we een hapje eten bij Welp. Hij werkte 4 dagen in de week bij een uitgeverij (waarmee we ook het LeukeRecepten magazine hebben uitgegeven) en gaat nu voor zichzelf beginnen. Eric is zowel tijdens zijn baan als met LeukeRecepten altijd heel erg bezig geweest om zichzelf te ontwikkelen o.a. met fotografie, webdesign, social media en marketing. We krijgen ook regelmatig vragen zoals; hoe pas ik social media toe voor mijn bedrijf, hoe kom je beter naar voren in Google en hoe maak je mooie foto’s etc. En deze kennis wil Eric nu ook gaan delen en (startende) ondernemers helpen met dit soort zaken. Daarnaast blijft Eric ook gewoon werkzaam voor LeukeRecepten, en nu hij niet meer gebonden is aan vaste werkdagen zal dit ook makkelijker worden. En dan de vraag die ik vaak krijg: gaat dat wel goed dan als jullie zoveel samenwerken en samen zijn? Ja hoor, Eric en ik hebben ook een aantal jaar samen bij de uitgeverij gewerkt en uiteraard zijn we met LeukeRecepten helemaal op elkaar afgestemd. Het zal misschien wel even wennen zijn in het begin maar ik weet zeker dat dit goed gaat komen. We vullen elkaar goed aan.

Ik wordt weer tante!
Nog meer leuk nieuws! Ik word in 2019 tante, en niet van 1 maar van 2 meisjes. Mijn jongere broer en zijn vrouw krijgen namelijk een tweeling. Dubbel zo leuk dus. Als alles goed gaat zullen ze in maart geboren worden. Eind december hebben we een babyshower gehouden waarbij ik o.a. roze cupcakes had gemaakt. Ik zal dit nieuwe gezinnetje niet elke week of maand zien want mijn broer en schoonzus wonen in Berlijn, maar ik ga ze zeker snel opzoeken om op kraamvisite te gaan.

Komt er nog een leukeRecepten magazine in 2019?
Deze vraag heb ik vaak gekregen maar ik moet helaas zeggen dat er dit jaar geen nieuw magazine komt. Ondanks alle super positieve reacties en goede verkoopcijfers (2018 nog beter als in 2017) hebben we besloten om geen nieuw nummer te maken. We willen ons dit jaar gaan richten op onze nieuwe website en het online gedeelte (zie volgende alinea). Maar ik zou het stiekem ook super leuk vinden om nog een boek te maken. Daar zijn nog geen concrete plannen voor maar ik hoop dat deze gedurende 2019 duidelijker worden.

Vernieuwde website + sneak peek
Al een paar maanden zijn we achter de schermen bezig met een vernieuwde leukerecepten.nl. Eerst hebben we al onze wensen en van jullie, die we hebben verzameld via de enquête, op een rijtje gezet en vanuit daar een ontwerp gemaakt. Vooral de mobiele versie krijgt een update zodat het bijvoorbeeld makkelijker is om in te loggen en naar je opgeslagen recepten te gaan. Ook wordt het design wat strakker en moderner. De ontwerpfase is inmiddels klaar en binnenkort wordt er begonnen met de technische realisatie. Hopelijk staat deze binnen 2 maanden live. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van gaan vinden.

En verder?

Uiteraard blijf ik jullie in 2019 elke dag inspireren met nieuwe recepten en blogs. Ik heb nog een heleboel recepten klaar staan en mijn lijst met nieuwe ideeën wordt eerder langer dan korter dus aan inspiratie geen gebrek. En ook Jaimy is van de partij 2 x per maand om mij te helpen met koken en bloggen. Ook hoop ik op zakelijk gebied dat er weer leuke samenwerkingen op de planning staan. Ik vind het leuk om te zien dat we met een aantal merken al verschillende jaren achtereen samenwerken. Zo bouw je een sterke band op en maak je nog leukere artikelen en recepten. Zo maakten we voor Knorr een receptenboekje en maakten we weer meerdere lekkere recepten voor o.a. Celavita, Hak en Hero.

Op privé gebied staan er geen grote veranderingen op de planning. We wonen inmiddels alweer bijna 2 jaar in ons huis waar we heel fijn wonen met een ruimte voor een fotostudio en kantoor. Hier kunnen we voorlopig zeker mee vooruit. We hebben ook nog geen vakanties geboekt voor het nieuwe jaar. Wel staat IJsland hoog op ons lijstje en willen we graag met de auto ergens naar toe zodat onze hond Payo mee kan. Misschien naar Zwitserland of Frankrijk. We zullen zien :)

Ik hoop dat 2019 ook voor jullie heel veel mooie dingen in petto heeft en ik wil jullie bedanken voor al jullie bezoeken aan LeukeRecepten en leuke reacties op mijn Facebook pagina,Pinterest en Instagram. Happy newyear!

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

Eva 5 januari 2019 om 10:40

Hoi Sandra, ik geniet van jou recepten en ook wat van gemaakt... Ik heb mijn dochter ook geïnspireerd en ze vind altijd wat in jou online recepten... Ons favorite is kipsalon.... Super lekker 😋 😀 😉 😍Ik heb ook de dochter van mijn vriend ook geïnspireerd😉😃 Ik wens jullie alle beste voor het nieuwjaar... Met aankomende gebeurtenissen en veel succes met jullie website..... Groetjes 💋Eva

Beantwoorden

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!