Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

I love pasta

 
Pasta staat bijna bij iedereen ministens 1 keer per week op tafel. Bij mij meestal wel 2 keer want ik ben gek op pasta recepten. Het is lekker, snel en makkelijk te combineren. Met gehakt, zalm, courgette, tomaat en ga zo maar door. De Italiaanse keuken is dan ook erg populair en het aantal Italiaanse restaurants in Nederland groeit nog steeds. Maar wist je dat het pas ongeveer 50 jaar geleden is dat de pasta hier op tafel staat. Macaroni en vermicelli hebben al een iets langer verleden maar dat komt waarschijnlijk omdat ze een Amerikaanse oorsprong hebben. Nog een opmerkelijk feitje is dat macaroni in die tijd vaker als toetje werd gegeten dan als hoofdgerecht. Misschien kent iemand nog de ouderwetse macaronipap met rozijnen? Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten, maten en kleuren pasta verkrijgbaar.
 

Hierbij een aantal pasta varianten:

pasta
 
Je kunt er ook voor kiezen om zelf verse pasta te maken. Mijn eerste ervaring met verse pasta maken hebben we vastgelegd op film. Klik hier om naar het recept en filmpje te gaan.
 

Waar of niet waar?

Tijdens het schrijven van deze blog stuiten ik op een aantal vragen en kwam ik een paar interessante weetjes te weten over pasta. Hierbij 5 stellingen op een rijtje:
 
1. Volkoren pasta is gezonder dat gewone pasta.
Waar, volkoren pasta is gezonder dan gewone pasta omdat het meer vezels bevat, net zoals bruin brood gezonder is dan wit brood. Volkoren pasta wordt ook minder snel afgebroken door je lichaam waardoor je minder snel een honger gevoel krijg.
 
2. Pasta all’uovo, of te wel eierpasta, is zachter dan gewone pasta.
Klopt, omdat er meer ei in zit is deze pastasoort iets zachter en smaakvoller dan gewone pasta. De kooktijd is daarom ook wat korter.
 
3. Een scheutje olijfolie bij het kookwater helpt tegen plakken.
Nee, dit is een fabeltje. Je kunt het beste een ruime hoeveelheid water nemen en de pasta niet al te lang laten doorkoken.
 
4. Pasta is een dikmaker.
Pasta wordt vaak als dikmaker gezien maar dit is niet helemaal waar, het is vaak de saus die voor veel calorieën zorgt. Pasta bevat veel koolhydraten, deze heeft je lichaam ook nodig om energie aan te maken. Daarnaast bevat pasta kalium, ijzer, en vitamines B1 en B2. Er bestaat zelfs een pastadieet waarbij je de strijd tegen kilo’s aangaat met pasta.

 
5. Verse pasta kan gemaakt worden met gewone bloem.
Gedeeltelijk waar, verse pasta kan gemaakt worden met gewone bloem, maar er word aangeraden om durum meel te gebruiken. Deze bevat meer gluten en is geschikter om pasta mee te maken. Deze is oa te koop bij een Italiaanse speciaalzaak en ik zag hem ook pas bij de jumbo
 
Binnenkort ga ik naar Rome en ik kan niet wachten om daar verschillende pasta’s te gaan proeven. In Italie smaakt pasta toch het aller-lekkerst. Mijn favoriete pastarecept is spaghetti met garnalen en lekker veel knoflook. En wat is jouw favoriete pasta recept?

 

Reacties

Laat je reactie achter

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×