Courgette caprese

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Bijgerecht 15 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en schraap wat van het vruchtvlees er uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat en zet 25 minuten in de oven.

  2. Snijd ondertussen de tomaten en de mozzarella in plakken. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Haal de courgettes uit de oven en beleg ze met plakken tomaat, mozzarella, basilicum en tussendoor wat pesto. Bestrooi met pijnboompitten. Ze zijn warm het lekkerste maar kunnen ook koud geserveerd worden.

Heeft het gesmaakt?
156 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!