Ei met asperges uit de oven

De perfecte lunch voor in de lente: ei met asperges uit de oven. Dit maak je met groene asperges, serranoham en ei in een ovenschaaltje. Binnen 15 minuutjes heb je dit al in de oven staan.

Lunch recept 15 min + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de laatste 2 cm van de asperges en kook ze 5 minuten in een pan met water. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in tweeen of drieeen. Vet een grote of meerdere kleine ovenschaaltjes in met olie of boter.

  2. Verdeel de asperges over de ovenschaal(en) en leg wat stukken serranoham er bij. Breek de eieren er bij en bestrooi met een snuf peper en zout. Bak de eieren in 5 tot 10 minuten gaar, afhankelijk hoe vloeibaar je de eidooier wil. Bestrooi eventueel met wat verse kruiden en serveer bijvoorbeeld met wat brood.

Heeft het gesmaakt?
17 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!