Freekeh bowl met falafel

Freekeh zijn groene tarwekorrels en heel gezond, combineer ze met wat geroosterde groenten en falafel in een bowl

Hoofdgerecht 15 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en meng samen met de uitgelekte kikkererwten in een kom. Voeg een scheutje olijfolie, paprikapoeder, cayennepoeder, oregano, peper en zout toe en schep om.

  2. Verdeel het over een bakplaat met bakpapier en zet ca. 25 minuten in de oven, schep halverwege een keer om. Bak de falafel in een pan. Kook ondertussen de freekeh gaar en schep wat fijngehakte munt en pistachenootjes er door. Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in plakjes.

  3. Schep wat van de geroosterde bloemkool met kikkererwten in een diep bord of kom. Doe hier wat tomaatjes, falafel, freekeh en avocado bij. Garneer met wat extra munt.

  4. Tip: lekker met wat yoghurtsaus

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!