Granola gezoet met banaan

Maak snel en gemakkelijk deze heerlijke granola gezoet met banaan. Voeg de ingrediënten samen en bak dit tot het goudbruin en knapperig is. Een smakelijk ontbijt of tussendoortje.

Ontbijt recept 15 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Prak de rijpe banaan in een grote kom tot een gladde massa. Voeg de agave en zonnebloemolie toe en meng erdoor.

  3. Voeg de havervlokken, de ongebrande noten, zout en kaneel toe aan het banaan mengsel. Meng alles goed door elkaar zodat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

  4. Verspreid dit mengsel gelijkmatig over de bakplaat met bakpapier. Het is lekker als er wat van het mengsel aan elkaar vast blijft plakken zodat er brokjes ontstaan.

  5. Bak de granola in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, of totdat het goudbruin en krokant is. Houd het goed in de gaten om te voorkomen dat het verbrandt.

  6. Laat de granola volledig afkoelen voordat je het in een luchtdichte pot of container bewaart.

  7. Deze granola is heerlijk als ontbijt met yoghurt of melk, of als knapperig tussendoortje.

  8. Tip: check of de havervlokken glutenvrij zijn voor een glutenvrij recept.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!