Hummus met geroosterde paprika

Maak zelf eens deze heerlijke hummus met geroosterde paprika. Geef je hummus een lekkere smaak met gerookte paprikapoeder en geroosterde paprika. Serveer met wat (pita)brood of gebruik het als dip voor verse groenten.

Hapjes en snacks 10 min

ingrediënten

voor 4 porties

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine (bewaar er een paar voor de garnering). Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer dit fijn. Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe om het mengsel iets smeuïger te maken. Proef ook of er nog extra kruiden bij moeten.

  2. Doe de paprika hummus in een schaaltje en leg de paar overgebleven kikkererwten erop. Besprenkel met olijfolie en strooi er een snuf paprikapoeder over. Serveer de zelfgemaakte hummus met wat (pita)brood. Bewaar de hummus in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!