Pistache cake

Heerlijke zoete cake met fijngehakte pistachenoten en een vleugje sinaasappel

Bakrecept 30 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Hak de pistachenoten fijn, het is ook lekker om nog wat grovere stukjes erin te laten.

  2. Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erbij. Spatel of mix nog een keer goed door.

  3. Rasp de sinaasappel. Voeg 3/ van de rasp toe aan het beslag samen met de gehakte pistachenoten (bewaar een beetje voor de garnering). Schep er doorheen.

  4. Doe het pistache cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 60 minuten in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.

  5. Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een wit glazuur. Verdeel dit over de cake en garneer met de overgebleven sinaasappelrasp en pistachenoten.

Heeft het gesmaakt?
53 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!