Pompoen brownies

Heerlijke smeuïge brownies met pompoen en pompoenkruiden geven deze klassieke brownies een herfstige twist.

Bakrecept 20 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. *Je kunt hiervoor pompoenpuree uit blik gebruiken of je kunt deze zelf te maken door de pompoen te koken of roosteren in de oven totdat deze gaar is en daarna te pureren met een staafmixer.

  2. Verwarm de oven voor op 180° graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

  3. Smelt de boter samen met de pure- en melkchocolade au bain-marie.

  4. Klop ondertussen de eieren samen met de basterdsuiker luchtig. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade hieraan toe en meng dit door elkaar met een garde. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel dit er doorheen totdat je een geheel krijgt. Giet het beslag in de bakvorm.

  5. Doe in een andere kom de pompoenpuree met de roomkaas, poedersuiker en pumpkin spice kruiden. Meng dit tot een glad geheel. Verdeel met een lepel het pompoenmengsel over de brownie heen en ga er met een mes doorheen om een ‘swirl’ effect te krijgen.

  6. Zet in de oven voor 30 – 35 minuten. Controleer met een prikker of de brownies gaar zijn. Ze mogen nog smeuïg van binnen zijn.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.