Portobello met boerenkool

Vul portobello’s eens met boerenkool en geitenkaas samen met de heerlijke smaken van balsamico en hazelnoten.

Bijgerecht 15 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.

  2. Snipper het uitje en fruit deze in een klein beetje olijfolie aan.

  3. Voeg de boerenkool toe en roerbak 2 minuutjes mee.

  4. Giet een scheutje balsamicoazijn erbij en roer door.

  5. Brokkel de geitenkaas er bij.

  6. Leg de portobello’s in een ovenschaal. Vul ze met het boerenkoolgeitenkaasmengsel.

  7. Hak de hazelnoten grof en schep ze samen met de kaas en bestrooi de portobello’s hiermee.

  8. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.

  9. Tips: Dit gerecht is een bijgerecht of ook leuk als voorgerecht op een bedje van rucola.

  10. Wil je de portobello’s als hoofdgerecht eten? Serveer er dan bijvoorbeeld wat pasta of quinoa bij en reken 2 stuks p.p.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!