Ravioli lasagne bolognese

Lasagne bolognese kennen we allemaal, maar maak ook eens deze variant met laagjes gevulde ravioli met maar 6 ingrediënten.

Hoofdgerecht 25 min + 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt bruin in een pan. Snijd de courgette in blokjes en bak kort mee met het gehakt. Voeg de tomatensaus met kruiden toe en laat nog een paar min pruttelen. Kook ondertussen de ravioli gaar. Verdeel ⅓ van het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal.

  2. Verdeel hier wat dotjes ricotta over en de helft van de ravioli. Herhaal dit nogmaals en eindig met een laag gehakt en wat ricotta. Bestrooi met wat geraspte mozzarella en zet ca 15 minuten in de oven.

  3. Lekker met een salade.

Heeft het gesmaakt?
323 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!