Speculaas bananenbrood met amandelen

Van dit speculaas bananenbrood kun je verantwoord snacken tijdens de feestdagen!

Tussendoortjes 20 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 12 plakken

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen en stop ze in de keukenmachine, samen met de dadels, eieren, melk en honing. Mix goed door. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, de kaneel en speculaaskruiden door elkaar.

  2. Voeg hier dan het bananen-mengsel uit de keukenmachine aan toe en roer goed door elkaar totdat het een glad beslag is. Roer dan de amandelen erdoor. Vet de cakevorm in met olijfolie en vul de vorm met het beslag. Bestrooi met amandelschaafsel en zet in de oven gedurende 40 minuten. Check altijd even of het bananenbrood gaar is met een satéprikker.

Heeft het gesmaakt?
218 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!