Stoomoven recept: Oosterse zalm met spinazie

Ongeveer 3 jaar geleden hebben we een nieuwe keuken uitgezocht. Uiteraard had ik een aantal wensen, ik breng nou eenmaal veel tijd in de keuken door :). Een grote inductieplaat voor minimaal 4 pannen, veel kastruimte én een stoomoven.

Al hoe wel ik de stoomoven niet elke dag gebruik heb ik geen moment spijt van deze keuze. Ik vind hem ideaal om vooral vis en groente in te bereiden. De smaken, vitamines en structuren blijven zo veel beter behouden. En omdat gerechten niet kunnen uitdrogen of te ver kunnen doorgaren in de stoomoven kan het bijna niet fout gaan. Dus geen droge vis of doorgekookte groenten meer op je bord.

Een van mijn favoriete recepten uit de stoomoven is zalm met spinazie. Het is een super simpel gerecht, maar ó zo lekker! De zalm blijft namelijk heel mals en zacht. En als je verse spinazie bakt of kookt blijft er bijna niets meer van over, in de stoomoven wel. De blaadjes spinazie worden zacht maar geen prutje. Zalm met een Oosterse marinade is een heerlijke combi. Het zoute van de sojasaus en de pittige bite van de peper komen goed tot zijn recht bij de zachte vis.

 

Recept Oosterse zalm met spinazie

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten
2 moten zalm a 150 gr
200 gr verse spinazie
Scheutje sojasaus
Klein stukje gember
1 kleine rood pepertje (of 1 theelepel sambal)
Kneepje honing
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd

Bereiding
Hak de gember en de peper heel fijn en meng met de sojasaus en de honing. Leg de zalm in een bak voor de stoomoven of een ovenschaal. Giet de Oosterse marinade over de zalm. Stel de oven in op 80 graden en stoom de zalm in ca. 18 minuten gaar.

Voeg na ca 5 minuten de spinazie toe aan de stoomoven en zorg dat je een bak of plaat gebruikt met gaatjes. Serveer de spinazie op een bord en leg er een stuk zalm op. Bestrooi met sesamzaadjes. Lekker met bijvoorbeeld rijst, noedels of aardappeltjes.

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
20 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Teunis 28 december 2021 om 17:06

Dag Sandra, zou je voor de duidelijkheid ook de hoeveelheden in grammen/milliliters willen weergeven van de sojasaus en gember? Alvast bedankt!

Marleen 3 april 2020 om 06:14

Hoe stoom je bijv. Aardappel en spinazie? Zijn verschillende stoom tijden..... later de spinazie erbij? Hoop op nog meer stoom recepten

Ansink Sissi 25 november 2019 om 19:16

Ziet er goed uit.

H.E. 3 april 2019 om 08:45

Ben benieuwd of je in de stoomden ook zalmpakketjes kunt maken. In bv aluminiumfolie.

Gerard Priem 23 januari 2018 om 17:17

lekker

Monique 3 oktober 2017 om 22:36

Er wordt mij een skyr ontbijt geadviseerd. In dit product zitten heel veel eiwitten. Totaal ongeschikt om voor het sporten te nuttigen !

Joyce 3 augustus 2017 om 09:20

Een geweldig lekker recept. Komt in mijn favorietenlijst.

Sandra 9 augustus 2017 om 21:23

Thanks! goed om te horen!

Yvonne 8 april 2017 om 15:51

Super dit recept en gelijk gemaakt en smaakte heerlijk. Ik heb sinds 3 maanden een stoomoven en ben er helemaal verslaafd aan. Gebruik de stoomoven dagelijks, vooral voor mijn groente en aardappels/pasta. Vind erg jammer dat op google nog zo weinig recepten te vinden zijn. Maar ben blij met deze, top

Ali 8 april 2017 om 18:00

Hoi, doe jij je aardappels en groente in de officiële stoomoven pannen met gastjes? Alles wordt zo snel koud vinden wij..ik speur het net af naar handige pannen/vormen ideeën maar kom niet veel verder...

Lida 31 oktober 2016 om 18:00

Ik heb een stoomoven maar we hebben knoppenangst denk ik. We hebben hem al 1,3 jaar en hij is nog nieuw..Nu nog een boekje voor ons;-)

Ellen 31 mei 2016 om 15:50

Fijn hè, zo'n stoomoven? Kook er inmiddels 30 jaar mee, had 1 van de eerste van Imperial, wil nooit meer anders! Man of kinders een keer later thuis dan gepland, zet je gewoon de stoomoven op "pauze" en kook je verder als ze binnen zijn. Nooit meer overgekookte pannen, zalig! Paprijst, met dat eindeloze roeren op een fornuis? Nee hoor, gewoon in een gesloten pan in de stoomoven en heerlijk een boekje lezen of tv kijken of wat dan ook. Beste apparaat ooit! (Voor mij dan)

Ali 2 april 2017 om 10:57

Hoi Ellen, Wij hebben sinds een jaar een stoomoven maar gebruiken hem zelden..hoe doe je dat dan bv met rijst? Doe je dan water en rijst in een pan met deksel erop en die in de stoomoven? Als je wat handige tips hebt..graag!

Sandra 5 juni 2016 om 21:47

Wat leuk om te horen ellen dat je zo'n fan bent!