Vegaburgers met mangosalsa

Lekkere vegaburger van de BBQ op een broodje met een frisse mango avocado salsa die zorgt voor een heerlijke tropische smaak

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de mango en avocado in kleine blokjes en hak de rode ui fijn, meng door elkaar in een kom. Voeg het limoensap toe schep goed door elkaar. Zet de mango-salsa zolang in de koelkast.

  2. Bak de burgers op de barbecue (of in de pan) Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de broodjes open en grill kort de binnenkant iets knapperig. Beleg de broodjes met een beetje sla, plakjes komkommer, de vegaburger en schep wat van de mangosalsa er op.

  3. Serveer de vegaburgers met wat chilisaus en eventueel wat mangosalsa als er nog over is.

Heeft het gesmaakt?
21 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!