Vegetarisch gehakt burger

Deze burger van vegetarisch gehakt is helemaal geschikt voor een vegetarische maaltijd en lijkt precies op een normale hamburger.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Neem het gehakt en meng hier tomatenpuree, ei, peper en zout doorheen. Kneed het tot een stevig mengsel en maak er drie burgers van. Snijd de uien in ringen, tomaat in plakken en avocado in plakjes. Bak de burgers op laag vuur in ongeveer 5 minuten gaar.

  2. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en toast beide kanten in een broodrooster of koekenpan. Maak de burgers door mayonaise en ketchup op het broodje te smeren, een blaadje sla op de onderkant te leggen, een paar plakjes tomaat en daarop de burger. Maak de burger af met uienringen, avocado en de bovenkant van het broodje.

  3. TIP: vegetarisch gehakt is iets droger in vergelijking met normaal gehakt, daarom is de toevoeging van een ei aan te raden.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!