Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

aardappels

Broccolistamppot met gepaneerde speklapjes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Smeuïge stamppot van broccoli en aardappels met speklapjes met krokant korstje

Andijviestamppot met gerookte kip

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Hutspot met pittige rookworst roerbak

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Witlofstamppot met appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke winterse stamppot met gebakken spekjes en zoete appel

Karbonade uit de oven met cherrytomaten

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • *

Ideaal gerecht van aardappels, vlees en groente uit de oven om op tafel te zetten als er gasten mee-eten.

Bloemkool ovenschotel met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

Andijviestamppot met spek en champignons

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Echte winterse kost: stap voor stap zelf andijviestamp maken met champignons

Romige aardappel tijm soep

  • Voorgerecht
  • 45 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke soep van aardappel en knolselderij met een crunchy bite van gebakken chorizo

Italiaanse boerenkoolstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Kipdrumsticks met mais van de bakplaat

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Alles in een maaltijd: heerlijke malse en kruidige kip met groenten en aardappels uit de oven

Salade met citroen aardappeltjes

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • **

Frisse salade met geroosterde aardappels en radijsjes, lekker met een stukje vlees of vis.

Ovenschotel met gehakt en snijbonen

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Gehakt met snijbonen en tomaat onder een laagje aardappelpuree met een Indiase twist

Rode kool ovenschotel

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke winterse ovenschotel met rode kool en spekjes onder een laagje aardappelpuree

Drie kleuren groenteschotel

  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 3 tot 4 personen
  • *

Leuk om te serveren als bijgerecht: schijfjes tomaat, courgette en aardappel uit de oven

Rösti ovenschotel met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • **

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel

Aardappel courgette koekjes

  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min + 30 min oven
  • 3 personen
  • **

Geraspte aardappel en courgette in de vorm van een koekje met rozemarijn, ideaal als bijgerecht

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal