Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

azijn

Salade met kiwi en kip

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke frisse salade met kruidige cajunkip en plakjes kiwi en zachte geitenkaas.

Broodje gepocheerd ei

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Dit broodje met spinazie, bacon en ei is een smakelijke (paas)lunch

Jachtschotel met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3,5 uur stoven
  • 6 personen
  • **

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Pasteitjes met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Bibimbap met gegrilde kip

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Dit is een klassiek Koreaans gerecht in een modern jasje met pittige saus, gekruide kip en veel groenten.

Wraps met krokante garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 8 stuks
  • **

Garnalen in een krokant jasje op een wrap met koolsalade, mango en chilisaus

Wortelwrap met falafel

  • Lunch
  • 20 min
  • 2 wraps
  • **

Een vegetarische wrap vol met groenten en balletjes falafel voor een gezonde lunch. Deze wrap is zowel warm als koud lekker.

Zigeunersaus

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Stoba (Caribische stoofschotel)

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • **

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

Temaki

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 6 stuks
  • **

Temaki is een sushi handrol in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekker ingredienten

Pasta a la Roberto

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • ***

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Tropische salade met passievrucht

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze salade met passievrucht, mango en geitenkaas is lekker als bijgerecht bij de BBQ

Kip met zoetzure saus

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 3 a 4 personen
  • **

Heerlijk gerecht voor doordeweeks: kip met groente en ananas in een zelfgemaakte zoetzure saus

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal