Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

bloem

Falafel burger met gegrilde paprika

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • **

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Clafoutis met mango

  • Nagerecht
  • 15 min + 30 oventijd
  • 6 personen
  • *

Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven

Babka met Nutella

  • Gebak en taart
  • 30 min + 40 oventijd + 75 rijzen
  • 12 plakken
  • ***

Babka is een luchtig zoet brood dat heerlijk is met een vulling van Nutella.

Spinaziesoufflé

  • Lunch
  • 30 min + 15 oventijd
  • 4-6 stuks
  • ***

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Mango crumble met kokos

  • Nagerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 6 personen
  • *

Tropisch toetje van zoete mango en perzik onder een knapperig laagje crumble met een vleugje kokos

Romige rijstschotel met kip

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Rijst met kip en champignons in een romige saus met een krokant gegratineerd laagje bovenop

Ovenschotel met aardappel en falafel

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Jachtschotel met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3,5 uur stoven
  • 6 personen
  • **

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Toad in the hole

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Dit typisch Brits gerecht bestaat uit knapperige worstjes verpakt in een deeg van yorkshire pudding

Pasteitjes met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Gehaktballetjes in roomsaus met champignons

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze gekruide gehaktballetjes worden in een heerlijke zelfgemaakte roomsaus met champignons geserveerd. Lekker bij rijst of pasta!

Bloemkool gratin met kaas en noten

  • Bijgerecht
  • 20 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Bloemkool met een kaassausje onder een krokant laagje met noten.

Chocolade galette met kersen

  • Nagerecht
  • 25 min + 25 oventijd + 30 wachten
  • 4 stuks
  • **

Serveer deze zoete mini galettes als gebak bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje

Aardappel kroketjes met amandelkorst

  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • ***

Deze romige aardappel kroketjes met een krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Mini melanzane parmigiana

  • Voorgerecht
  • 30 min + 10 oventijd + 20 min wachten
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus

Speculaaswafels

  • Gebak en taart
  • 40 min
  • 10 wafels
  • **

Geef een lekkere twist aan je wafels met gemalen speculaas en kruiden

Bloemkool Beignets

  • Hapjes
  • 25 min
  • 4 porties
  • **

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Speculaas crumble taartjes met peer

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Romige kippensoep met champignons

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Brownie wafels

  • Nagerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • **

Deze smeuïge chocolade wafels zijn heerlijk als toetje of bij de koffie of thee

Pannenkoeken met peer en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • **

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

Ovenschotel met bacon en ui

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze romige ovenschotel met ui en spek is een variant op de aardappel anders

Vanillemuffins met frambozen en pistachenoten

  • Gebak en taart
  • 30 min + 25 min oventijd
  • ca. 18 stuks
  • *

Deze fruitige muffins met framboos en nootjes zijn lekker luchtig en vormen een heerlijke traktatie

Muffins met kersen en chocolade

  • Gebak en taart
  • 20 min + 25 oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een lekkere combi van kersen en chocolade in een luchtig gebakje

Visschnitzels met bieslooksaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal