Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse yoghurt

Kipsalon met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde(re) variant op de bekende kapsalon is gemaakt met zoete aardappel, kip en verse groenten.

Trifle met lemon curd

  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 porties
  • **

Snel en makkelijk toetje van vanilleroom met koekjes en lemon curd.

Zoete puntpaprika soep

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Groentefriet met zalm uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 oventijd
  • 2 personen
  • *

Super simpel maar heerlijk recept met veel groenten en zalm met pistachekorst

Komkommer spread

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 kommetje
  • *

Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!

Toast met radijsjessalade

  • Lunch
  • 15 min
  • 3 kleine sneetjes brood
  • *

Frisse salade van radijs, komkommer amandel. Lekker op (stok)brood tijdens de lunch of bij de borrel!

Toetje met Bastogne en peer

  • Nagerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Met dit recept zet je binnen een paar minuten een lekker toetje met Bastognekoeken en gekarameliseerde peer op tafel

Broccoleaf soep met kokos

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

Kip kerrie salade

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 broodjes
  • *

Wist je dat je heel makkelijk zelf je eigen kip kerrie salade maakt? Lekker voor tijdens de lunch of op een toastje tijdens een feestje

Kruidige komkommersalade met appel

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig. De dressing is met dille, limoen en yoghurt.

Gegrilde kip tzatziki van de BBQ

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 stuks
  • **

Zomers barbecuerecept van gekruide kip van de BBQ op een pitabroodje met zelfgemaakte tzatzikisaus

Shoarma salade met muntsaus

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een broodje shoarma maar dan met een extra portie groenten en een frisse dressing en ook nog best gezond!

Visspies met basilicumsaus

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Visschnitzels met bieslooksaus

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Carrot cake bananenbrood

  • Hapjes
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Deze combinatie van worteltjestaart en bananenbrood brengt twee lekkernijen bij elkaar!

Gegrilde grapefruit

  • Ontbijt
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Door de grapefruit te grillen wordt hij zoeter van smaak en heb je een lekker en gezond ontbijtje of toetje

Indiase wortelsoep

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Zoet naanbrood met yoghurt en rood fruit

  • Ontbijt
  • 10 min
  • 2 personen
  • **

Naanbrood kan perfect als ontbijt of lunch in een zoete variant van dit Indiase brood. Samen met Griekse yoghurt en rood fruit is dit een frisse combinatie.

Broodje pulled salmon

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Pulled Salmon is niets meer als uit elkaar getrokken zalm. Heerlijk op een broodje met een frisse coleslaw erbij.

Snelle tiramisu met aardbeien

  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Zomerse tiramisu die binnen 20 min klaar is en tevens geen ei bevat en door de yoghurt wat lichter is

Ontbijtkoekjes met abrikoos

  • Ontbijt
  • 0-20 min
  • 8 stuks
  • **

Deze koekjes van havermout zijn geschikt voor elk moment van de dag denk bijvoorbeeld aan ontbijt of als gezonde snack.

Wrap met kipschnitzel en puntpaprika

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Super makkelijk recept voor gevulde tortilla wraps met krokante kipschnitzel, puntpaprika en een licht pittige yoghurtsaus

Bananen split met yoghurt en blauwe bes

  • Ontbijt
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Deze bananen zijn een gezond tussendoortje of ontbijt zonder schuldgevoel en varieer met verschillende toppings voor de afwisseling!

Pita met kruidige kipballetjes en wortel

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Broodjes gevuld met Indiaas gekruide gehaktballetjes van kip en wortelslierten

Pitabroodjes kip gyros

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Zelf gyros maken van kip met frisse groenten en muntsaus, en ook nog eens best gezond!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal