Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

honing

Biefstuk roerbak met nectarine

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Salade met kiwi en kip

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke frisse salade met kruidige cajunkip en plakjes kiwi en zachte geitenkaas.

Bananenbrood muffins met cranberry

  • Gebak en taart
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Gezonde(re) muffins met speltmeel en banaan voor een lekker en verantwoord tussendoortje.

Paassalade met kip en geitenkaas

  • Lunch
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met kip, mango en geitenkaas die niet mag ontbreken tijdens de paasbrunch.

Pompoen rijstsalade

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte maaltijd of lekkere lunch van rijst met geroosterde pompoen en aubergine

Plaattaart met witlof en gerookte zalm

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • **

Witlof en gerookte zalm smaken ontzettend lekker samen in deze plaattaart, afgemaakt met licht pittige rucola.

Bananenbrood wafels

  • Gebak en taart
  • 30 min
  • 8-10 stuks
  • **

Bananenbrood kennen we inmiddels al, maar heb je al eens wafels gemaakt op basis van banaan en speltmeel? Zeker doen!

Bladerdeeg sterren met bieten en geitenkaas

  • Hapjes
  • 15 min + 20 oventijd
  • 12 hapjes
  • **

Deze sterhapjes met biet, geitenkaas en tijm zijn supergezellig tijdens de feestdagen.

Kip met cranberry uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd + 30 marineren
  • 2 personen
  • **

Deze kip is gemarineerd met balsamicoazijn, sinaasappel en cranberry voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner.

Peer met geitenkaas uit de oven

  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

Varkenshaas met spek en appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Rode bieten spread

  • Hapjes
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

De rode bieten spread met geitenkaas is een heerlijke spread voor op bruschetta, de boterham of voor op de borrelplank.

Salade met gegrilde tonijn

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vullende maaltijd salade met gegrilde tonijn, peultjes en aardappeltjes.

Noedels met bimi en mango

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Pizza met vijgen

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas

Spinaziesalade met kaasschnitzel

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Frisse maaltijdsalade met pasta en een smeuïge kaasschnitzel

Pastasalade met zalm en gegrilde groenten

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Deze heerlijke pastasalade met gerookte zalm en lekker veel groenten is een fris gerecht voor bij de bbq of gewoon als zomers hoofdgerecht

Toast met ricotta en gegrilde perzik

  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

De verrassende combinatie van ricotta, gegrilde wilde perzik en honing is heerlijk op geroosterd brood

Broodje zalmsalade

  • Lunch
  • 15 min
  • 4 broodjes
  • *

Deze zalmsalade maak je met Hüttenkase in plaats van mayonaise. Een lekkere en gezonde lunch!

Frisse salade met gegrilde kip en perzik

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min wachten
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gemarineerde kip, zoet fruit, mozzarella en avocado is een heerlijk zomers en licht gerecht

Zomerse noedelsalade met garnalen en mango

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van deze lekkere frisse maaltijdsalade op basis van noedels.

Karbonade van de BBQ met mango salsa

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 marineren
  • 2 stuks
  • *

Oosters gemarineerde karbonades van de BBQ met een fris pittige mango salsa met koriander.

Zelfgemaakte granola met chocolade

  • Ontbijt
  • 10 min + 15 tot 20 min
  • 15 tot 20 porties
  • **

Begin je ochtend goed met knapperige granola van havermout en bananenchips. De banaan combineert perfect bij de chocolade smaak.

Zelfgemaakte granola met koffie

  • Ontbijt
  • 10 min + 15-20 min
  • 15 tot 20 porties
  • **

Vind jij koffie in de ochtend ook zo lekker? Ontbijt dan een keertje met koffie granola voor een goede start van de dag.

Zelfgemaakte tropische granola

  • Ontbijt
  • 10 min + 20 min
  • 15 tot 20 porties
  • **

Deze granola heeft een tropisch tintje door de toevoeging van gedroogde abrikozen, rozijnen en kokosflakes.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal