Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

knoflook

Shakshuka met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren met een midden Oosterse touch

Grieks gevulde zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min
  • 3 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Frisse komkommersoep met avocado

  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 stuks
  • *

Deze frisse koude komkommersoep wordt lekker romig van smaak door de avocado, heerlijk tijdens zomerse temperaturen.

Slaschuitjes met kip cashew

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • **

Deze schuitjes gevuld met een mengsel van kip en cashewnoten is een heerlijke lichte maaltijd of lunch

Caponata met vis

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Pitabroodjes met avocado en kip

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Deze pitabroodjes met kip, avocado en een frisse yoghurtsaus zijn een lekker frisse lunch of lichte avondmaaltijd

Bruschetta’s van de Big Green Egg

  • Voorgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 10 stuks
  • *

Heerlijke gemarineerde garnalen met chilipeper van de BBQ met een romige guacamole op een broodje

Kip teriyaki salade

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een maaltijdsalade hoeft niet saai te zijn: deze kip teriyaki salade is vullend en staat binnen 30 minuten op tafel

Chimichurri salade met biefstuk

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.

Kip in Parmaham met courgette

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Kip shoarma bowl

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze versie van een broodje shoarma met zelf gekruide kip en lekker veel groenten is net even iets gezonder dan een broodje van de shoarmazaak

Zalmrisotto met mangosalsa

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Gevulde aubergines met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 3 stuks
  • **

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

Vegetarische groentelasagne

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons.

Bruschetta salade

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een salade van knapperig geroosterd brood met gemarineerde tomaatjes.

Grieks pannetje met pitabrood, feta en tzatziki

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit pannetje met Griekse invloeden is een ideale doordeweekse maaltijd

Ovenschotel met feta en aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Krokante knoflook garnalen

  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Kip met cranberry uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd + 30 marineren
  • 2 personen
  • **

Deze kip is gemarineerd met balsamicoazijn, sinaasappel en cranberry voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner.

Oosterse yakitori spies

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min koken + 30 min marineren
  • 6 stuks
  • **

Er zijn onwijs veel soorten yakitori; van kip, rundvlees of vis. De meest klassieke versie is toch wel de spies van kip en bosui.

Pasta met garnalen in romige saus

  • Hoofdgerecht
  • 30 mimuten
  • 2 personen
  • **

Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.

Pasta met kip, tomaatjes en spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk pastarecept van penne in een romige saus met kaas en pijnboompitten

Balinese Boemboe

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel op basis van quinoa met een smaakvolle Oosterse saus

Broccoleaf soep met kokos

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

1 2 3 4  Alles weergeven

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette