Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

olie

Zoete aardappel falafel

  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 30 min afkoelen
  • 28 stuks
  • ***

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 portie
  • *

Deze bloemkool roosjes zijn perfect als gezonde snack. Wedden dat je er niet vanaf kunt blijven?

Grieks gevulde zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min
  • 3 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Prikkers met meloen en garnaal

  • Hapjes
  • 15 min
  • 10 stuks
  • *

Dit makkelijk tapas hapje combineert de zoete smaak van meloen met garnaal en basilicum

Kipspiesjes met gazpacho dip

  • Hapjes
  • 20 min
  • 6 hapjes
  • **

De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes

Balsamico champignons op spies

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 10 minuten
  • *

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

Gebakken havermout met aardbeien

  • Ontbijt
  • 15 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekker en gezond ontbijt (op bed): succes gegarandeerd deze Moederdag!

Kip shoarma bowl

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze versie van een broodje shoarma met zelf gekruide kip en lekker veel groenten is net even iets gezonder dan een broodje van de shoarmazaak

Kip fajita’s

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Kruidige kipreepjes met knapperige groenten en zachte wraps

Groentefriet met zalm uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 oventijd
  • 2 personen
  • *

Super simpel maar heerlijk recept met veel groenten en zalm met pistachekorst

Krokante knoflook garnalen

  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Ovenschotel met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke ovengerecht van gehakt met boontjes onder een laagje gegratineerde aardappeltjes

Salade met gegrilde tonijn

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vullende maaltijd salade met gegrilde tonijn, peultjes en aardappeltjes.

Nacho hapjes met garnalen

  • Hapjes
  • 20 min
  • 15 hapjes
  • **

De basis van deze hapjes is nacho chips! Deze zorgen voor een lekkere crunch in combinatie met romige avocado en kruidige garnalen.

Pompoensoep met kip

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Deze maaltijdsoep is lekker herfstig door de pompoen, met een vleugje tomaat en pulled chicken als topping. Met het stokbrood kun je lekker in de soep dippen.

Balinese salade met sperziebonen

  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • **

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese Boemboe

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Vissticks van de bakplaat met groenten

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 17 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Super makkelijke maaltijd van vis, groenten en aardappels van de bakplaat.

Aardappelspies van de BBQ

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

Naanbrood met 4 ingrediënten

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 5 naanbroden
  • *

Naanbrood is is een luchtig brood, gemaakt in een handomdraai. Met dit recept kun je het naanbrood in zoete en hartige bereidingen gebruiken.

Zoete aardappel met sperziebonen

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere combi van zoete aardappel, spek en bonen in één schaal

Mini spinazie pannenkoekjes

  • Lunch
  • 10 min + 20 min
  • 15 stuks
  • **

Met deze pannenkoekjes eet je een portie groene groenten zonder dat je het door hebt. Serveer dit met gerookte zalm en romige Hüttenkäse.

Gevulde champignons met kerrie

  • Hapjes
  • 10 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke hartige champignons met een romige vulling van prei, kerrie en oude kaas. Lekker voor bij de borrel.

Pizza garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Probeer eens iets anders dan een plakje salami of ham en maak deze pizza met garnalen en tomaat!

Oosterse courgetterolletjes

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • **

Zalm en avocado is altijd een goeie combi, vooral in deze gegrilde courgette rolletjes

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes