Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

pesto

Kip in Parmaham met courgette

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Bladerdeegbroodjes met pizza vulling

  • Hapjes
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Een heerlijke knapperige snack met een vulling van salami en mozzarella.

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Wraprolletjes met meloen

  • Hapjes
  • 25 min + 1 uur wachten
  • 8 wraps
  • **

Een klassieke combi van meloen en parmaham in een rolletje van wraps.

Zoete aardappel sandwich caprese

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Heb jij al eens zoete aardappel gegrild voor een lunchgerecht? Maak er eens glutenvrije sandwiches caprese van met pesto, mozzarella en tomaat.

Courgette caprese

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Ovenschotel met courgetterolletjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 25 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • **

Deze ovenschotel met courgette met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk.

Salade met gevulde puntpaprika

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta

Aubergine rolletjes met ricotta

  • Hapjes
  • 30 min
  • 12 - 15 stuks
  • **

Vegetarische rolletjes van aubergine gevuld met romige ricotta en walnoot

Broodje met avocado pesto

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 broodjes
  • *

Heerlijke snelle lunch van brood besmeerd met een romige avocado pesto, tomaat en parmaham

Italiaanse boerenkoolstamppot

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Tosti salami

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Hele simpele maar lekkere lunch van een goed belegde tosti met salami en mozzarella

Piadina caprese

  • Lunch
  • 10 min
  • 4 stuks
  • *

Deze Italiaanse piadina wraps zijn ideaal als lunch en te beleggen met bijvoorbeeld tomaat en mozzarella

Zelfgemaakte ravioli met ricotta

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • **

Verse ravioli is het allerlekkerste, zeker met deze vulling van ricotta en walnoten

Spaghetti met spinazie en garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Pasta in een romige saus van spinazie met gebakken garnalen

Plaattaart met groene groenten

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Courgette filodeeg taart

  • Lunch
  • 25 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!

Bruschetta met avocado en ham

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combi van pesto, avocado en parmaham op een knapperig geroosterd broodje

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk