Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

rucola

Bruschetta salade

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een salade van knapperig geroosterd brood met gemarineerde tomaatjes.

Risotto met witte asperges en zalm

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Broodje caprese met parmaham

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 broodjes
  • *

Deze Italiaanse bol belegd met mozzarella, tomaat, parmaham en rucola is een echte aanrader!

Plaattaart met witlof en gerookte zalm

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • **

Witlof en gerookte zalm smaken ontzettend lekker samen in deze plaattaart, afgemaakt met licht pittige rucola.

Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham

  • Lunch
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Deze geroosterde sneetjes brood met Hüttenkäse, cherrytomaatjes, rucola en serranoham zijn geschikt als lunch of snelle avondmaaltijd

Pannenkoeken met peer en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • **

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

Salade met biefstuk en asperges

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere maaltijdsalade met gegrilde asperges en een gebakken biefstukje

Quinoa salade met druiven

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met druiven en komkommer die lekker is als lichte maaltijd of gezonde lunch

Zoete aardappel sandwich caprese

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Heb jij al eens zoete aardappel gegrild voor een lunchgerecht? Maak er eens glutenvrije sandwiches caprese van met pesto, mozzarella en tomaat.

Pasta met paprikasaus

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika en kaas, een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

Tagliata van entrecote

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Lente stamppot met rucola

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Broodjes met gezonde eiersalade

  • Lunch
  • 10 min + 12 min kooktijd
  • 4 broodjes
  • *

Deze eiersalade maak je met avocado in plaats van mayonaise; een stuk gezonder en toch lekker romig!

Champignon Burgers

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse paas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Herfstige pasta met geroosterde pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Luid het seizoen smaakvol in met deze pasta met pompoen, spekjes, rucola, pecannoten en geitenkaas.

Tagliatelle met groentesaus

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Stiekem bevat deze pasta veel groenten en is bovendien ideaal om restjes mee op te maken

Plaattaart met gegrilde groenten en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Met deze plaattaart van bladerdeeg met courgette, paprika en rode ui zet je een verrassend lekker recept op tafel. Smullen gegarandeerd!

Pasta met romige bloemkoolsaus

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Gezond pastarecept van volkoren spaghetti met een saus van bloemkool en knapperige serranoham

Plaatpizza pompoen en worst

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • **

Winters pizza recept van pompoen met worst en salie op een pizzabodem

Bruschetta met pompoen

  • Voorgerecht
  • 25 oventijd
  • 20 minuten
  • *

Met salie geroosterde pompoen op een laagje geitenkaas en knapperig broodje, klinkt goed toch!

Peer met ricotta en ham

  • Voorgerecht
  • 15 min + 5 oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

Carpaccio bonbons met courgette

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal