Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

sojasaus

Slaschuitjes met kip cashew

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • **

Deze schuitjes gevuld met een mengsel van kip en cashewnoten is een heerlijke lichte maaltijd of lunch

Mihoensalade met tofu

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Deze vegetarische salade met romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd

Thaise quinoa salade

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze maaltijd salade met quinoa heeft een Thaise twist door de frisse dressing en koriander

Vega mini saucijzenbroodjes

  • Hapjes
  • 30 min + 25 oventijd
  • 18 stuks
  • **

Deze vegetarische mini saucijzenbroodjes zonder vlees hebben een heerlijke vulling van linzen en champignons

Balsamico champignons op spies

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 10 minuten
  • *

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

Oosterse zalmspies

  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 5 stuks
  • *

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.

Bulgogi cheese steak sandwich

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Deze combi van Amerikaanse Philly cheese steak met Koreaanse runderreepjes is een match made in heaven.

Kip teriyaki salade

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een maaltijdsalade hoeft niet saai te zijn: deze kip teriyaki salade is vullend en staat binnen 30 minuten op tafel

Biefstuk roerbak met nectarine

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Loempia’s uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 18 oventijd
  • 18 stuks
  • **

Heerlijke krokante zelfgemaakte loempia’s die niet uit de frituur komen maar uit de oven

Noedelsoep met tempé

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Aziatische soep met sperziebonen en paddenstoelen en krokante tempe.

Thaise courgette noedels met omeletrol

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Oosterse yakitori spies

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min koken + 30 min marineren
  • 6 stuks
  • **

Er zijn onwijs veel soorten yakitori; van kip, rundvlees of vis. De meest klassieke versie is toch wel de spies van kip en bosui.

Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel op basis van quinoa met een smaakvolle Oosterse saus

Frisse salade met gegrilde kip en perzik

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min wachten
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gemarineerde kip, zoet fruit, mozzarella en avocado is een heerlijk zomers en licht gerecht

Zomerse noedelsalade met garnalen en mango

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van deze lekkere frisse maaltijdsalade op basis van noedels.

Zalm met sesamkorst

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 porties
  • *

Deze maaltijd met zalm in een krokant sesamkorstje is erg gezond door de toevoeging van veel groenten en een sausje van sojasaus.

Gevulde ananas met rijst en garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.

Noodle soep to-go met garnalen

  • Lunch
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze pot met noodles, groenten en garnalen is ideaal als lunch als je onderwweg bent. Voeg een beetje kokend water toe en je noodle soep is klaar.

Sticky kip met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • **

Kippendijen uit de oven in een stroperige oosterse saus met boontjes en rijst

Teriyakisaus

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maken is niet moeilijk en is heerlijk vlees en/of groenten

Poké bowl

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 bowls
  • **

Poke bowl lijkt op een sushi bowl maar dan zonder nori en bevat meestal rauwe tonijn, net als in dit recept

Stoba (Caribische stoofschotel)

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • **

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

Gyoza (Japanse dumplings)

  • Voorgerecht
  • 60 min
  • 30 stuks
  • ***

Deze Gyoza zijn gevuld met een heerlijke vulling van kip en shiitake

Temaki

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 6 stuks
  • **

Temaki is een sushi handrol in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekker ingredienten

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette