Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

sojasaus

Loempia’s uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 18 oventijd
  • 18 stuks
  • **

Heerlijke krokante zelfgemaakte loempia’s die niet uit de frituur komen maar uit de oven

Noedelsoep met tempé

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Aziatische soep met sperziebonen en paddenstoelen en krokante tempe.

Thaise courgette noedels met omeletrol

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Oosterse yakitori spies

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min koken + 30 min marineren
  • 6 stuks
  • **

Er zijn onwijs veel soorten yakitori; van kip, rundvlees of vis. De meest klassieke versie is toch wel de spies van kip en bosui.

Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel op basis van quinoa met een smaakvolle Oosterse saus

Frisse salade met gegrilde kip en perzik

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min wachten
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gemarineerde kip, zoet fruit, mozzarella en avocado is een heerlijk zomers en licht gerecht

Zomerse noedelsalade met garnalen en mango

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van deze lekkere frisse maaltijdsalade op basis van noedels.

Zalm met sesamkorst

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 porties
  • *

Deze maaltijd met zalm in een krokant sesamkorstje is erg gezond door de toevoeging van veel groenten en een sausje van sojasaus.

Gevulde ananas met rijst en garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.

Noodle soep to-go met garnalen

  • Lunch
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze pot met noodles, groenten en garnalen is ideaal als lunch als je onderwweg bent. Voeg een beetje kokend water toe en je noodle soep is klaar.

Sticky kip met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • **

Kippendijen uit de oven in een stroperige oosterse saus met boontjes en rijst

Teriyakisaus

  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 150 ml
  • *

Zelf deze Japanse teriyakisaus maken is niet moeilijk en is heerlijk vlees en/of groenten

Poké bowl

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 bowls
  • **

Poke bowl lijkt op een sushi bowl maar dan zonder nori en bevat meestal rauwe tonijn, net als in dit recept

Stoba (Caribische stoofschotel)

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • **

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

Gyoza (Japanse dumplings)

  • Voorgerecht
  • 60 min
  • 30 stuks
  • ***

Deze Gyoza zijn gevuld met een heerlijke vulling van kip en shiitake

Temaki

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 6 stuks
  • **

Temaki is een sushi handrol in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekker ingredienten

Oosterse courgetterolletjes

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • **

Zalm en avocado is altijd een goeie combi, vooral in deze gegrilde courgette rolletjes

Sticky kip cola

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 1 uur
  • 2 tot 3 personen
  • **

Kip in een lekkere sticky en zoete maar toch ook licht spicy saus gemaakt van o.a. Coca Cola.

Noedels met pittige garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse noedels met paprika zijn heerlijk in combinatie met de pittige garnalen

Zelfgemaakte loempia’s

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 20 stuks
  • ***

Mijn versie van gevulde loempia’s met groenten, noedels en ham

Oosterse salade met garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-4 personen
  • *

Deze oosterse salade met taugé, mango en garnalen is heerlijk als lunch of licht hoofdgerecht

Oosterse biefstuk spies met mango

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 5 bakken + 1 uur marineren
  • 2 personen
  • *

Makkelijke BBQ spiezen van biefstuk gemarineerd in een Oosterse marinade met mango en bosui

Oosterse noedelsalade met biefstukpuntjes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze Oosterse maaltijdsalade met noedels, biefstuk en mango is een heerlijk en gezond gerecht dat gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt.

Wrap kip saté

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Een makkelijke maar heerlijke maaltijd van kip in zelfgemaakte satésaus met groenten in een wrap

Spinazie salade met varkenshaas

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lichte maaltijdsalade met spinazie en ananas en Oosters gemarineerde varkenshaas

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal