Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

teen knoflook

Gevulde aardappels bolognese

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Bolognese saus combineert niet alleen lekker met pasta maar ook met aardappels!

Lasagne met champignon saus

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze lasagne met champignons en spinazie is een heerlijke vegetarische ovenschotel

Zoete aardappel falafel

  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 30 min afkoelen
  • 28 stuks
  • ***

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Gevulde Mexicaanse broodjes

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 5 min
  • 12 stuks
  • **

Deze kaiserbroodjes zijn gevuld met een Mexicaans gekruid gehaktmengsel, heerlijk als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij

Kip vadouvan in papillot

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Vadouvan is een Indiaas kruidenmengsel en is heerlijk bij deze gestoomde kip uit de oven.

Boboti met sperziebonen

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze Afrikaanse ovenschotel heeft een heerlijke zoete smaak van kaneel en abrikozen.

Vegetarische roti met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Deze vegetarische variant op de populaire Surinaamse roti is heerlijk gekruid.

Vega mini saucijzenbroodjes

  • Hapjes
  • 30 min + 25 oventijd
  • 18 stuks
  • **

Deze vegetarische mini saucijzenbroodjes zonder vlees hebben een heerlijke vulling van linzen en champignons

Vegetarische enchilladas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven.

Chinese tomatensoep met kip

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Maak nu zelf deze heerlijke Chinese tomatensoep zonder pakje of zakje met verse groenten en kip.

Biefstuk roerbak met nectarine

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Falafel burger met gegrilde paprika

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • **

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Ajam paniki met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Ovenschotel met aardappel en falafel

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Kipsalon met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde(re) variant op de bekende kapsalon is gemaakt met zoete aardappel, kip en verse groenten.

Pasta boerenkoolpesto met rookworst

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Zoete puntpaprika soep

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Komkommer spread

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 kommetje
  • *

Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!

Ovenschotel met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke ovengerecht van gehakt met boontjes onder een laagje gegratineerde aardappeltjes

Jambalaya met kip

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Pasta met spinazie en kabeljauw

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje

Snackpaprika’s met taco vulling

  • Hapjes
  • 30 min + 10 oventijd
  • 20 stuks
  • **

Lekkere snack van mini paprika’s gevuld met een kruidig gehaktmengsel en gegratineerd in de oven

Zoete aardappel lasagne

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Shoarma salade met muntsaus

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een broodje shoarma maar dan met een extra portie groenten en een frisse dressing en ook nog best gezond!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes