Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

teen knoflook

Vegetarische roti met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Deze vegetarische variant op de populaire Surinaamse roti is heerlijk gekruid.

Vega mini saucijzenbroodjes

  • Hapjes
  • 30 min + 25 oventijd
  • 18 stuks
  • **

Deze vegetarische mini saucijzenbroodjes zonder vlees hebben een heerlijke vulling van linzen en champignons

Vegetarische enchilladas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven.

Chinese tomatensoep met kip

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Maak nu zelf deze heerlijke Chinese tomatensoep zonder pakje of zakje met verse groenten en kip.

Biefstuk roerbak met nectarine

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Falafel burger met gegrilde paprika

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • **

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Ajam paniki met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Ovenschotel met aardappel en falafel

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Kipsalon met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze gezonde(re) variant op de bekende kapsalon is gemaakt met zoete aardappel, kip en verse groenten.

Pasta boerenkoolpesto met rookworst

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Zoete puntpaprika soep

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Komkommer spread

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 kommetje
  • *

Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!

Ovenschotel met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke ovengerecht van gehakt met boontjes onder een laagje gegratineerde aardappeltjes

Jambalaya met kip

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Pasta met spinazie en kabeljauw

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje

Snackpaprika’s met taco vulling

  • Hapjes
  • 30 min + 10 oventijd
  • 20 stuks
  • **

Lekkere snack van mini paprika’s gevuld met een kruidig gehaktmengsel en gegratineerd in de oven

Zoete aardappel lasagne

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Shoarma salade met muntsaus

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een broodje shoarma maar dan met een extra portie groenten en een frisse dressing en ook nog best gezond!

Mallorcaanse tumbet

  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Taco bowl

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een Mexicaans feestje in een kom met o.a. rijst, gekruid gehakt en tomaten.

Pasta met paprikasaus

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika en kaas, een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

Zalmballetjes met avocadodip

  • Hapjes
  • 40 min
  • 24 stuks
  • **

Een lekkere snack: soort gehaktballetjes alleen dan van zalm met een lekkere frisse avocado dip

Zigeunersaus

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Mini spinazie feta quiches

  • Hapjes
  • 30 min + 30 oventijd
  • 15 stuks
  • **

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas