Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

tijm

Toad in the hole

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 30 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Dit typisch Brits gerecht bestaat uit knapperige worstjes verpakt in een deeg van yorkshire pudding

Witlof uit de oven met brie en cranberry

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Gepofte biet met geitenkaas

  • Voorgerecht
  • 15 min + 75 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht of voorgerechtje van rode bieten met zachte geitenkaas en tijm.

Varkenshaas met spek en appel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Vegan quiche met paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Deze quiche is gemaakt zonder ei en room maar met tofu,wat deze quiche veganistisch maakt. Tevens is de quiche is gevuld met allemaal lekkere groenten.

Vissticks van de bakplaat met groenten

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 17 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Super makkelijke maaltijd van vis, groenten en aardappels van de bakplaat.

Aardappelpannetje met tijm

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk met tijm gekruide aardappels, vlees en groenten uit 1 pannetje

Gevulde paprika met zoete aardappel risotto

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarisch gevulde paprika’s met risotto en zoete aardappel, lekker veel groentjes dus

Toast met ricotta en gegrilde perzik

  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

De verrassende combinatie van ricotta, gegrilde wilde perzik en honing is heerlijk op geroosterd brood

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes

  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Lasagne pompoen geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische lasagne met blokjes pompoen en champignons met zachte blokjes geitenkaas

Mallorcaanse tumbet

  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Aardappelbrood met ui en tijm

  • Lunch
  • 30 min + 1 uur rijzen + 40 min oventijd
  • 1 brood
  • **

Heerlijk hartig brood op basis van aardappel en bloem. Lekker bij de borrel of een plakje als lunch.

Plaattaart met asperges

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Broccoli-spinaziesoep met broodcroutons

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 5-6 personen
  • *

Snelle soep boordevol groene groenten met een vleugje kokos en zelfgemaakte croutons.

Rollade met rode ui

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 oventijd
  • 4 rollade
  • **

Deze feestelijke rollade met hazelnoten en rode ui is perfect om op tafel te zetten tijdens het kerstdiner

Quiche met prei en salami

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min
  • 3 personen
  • **

Heerlijke hartige taart gevuld met prei en salami. Lekker als lunch of met een salade of soep als diner.

Spruitjes met worst van de bakplaat

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Laat de oven zijn werk doen en maak aardappels, vlees en groenten super makkelijk en snel van de bakplaat

Gestoomde prei rolletjes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min
  • 4 personen
  • **

Dit recept is ideaal voor in de stoomoven en zet zo een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.

Tagliatelle met groentesaus

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Stiekem bevat deze pasta veel groenten en is bovendien ideaal om restjes mee op te maken

Gevulde bbq portobello’s met perzik

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met geitenkaas, perzik en walnoot, een heerlijk vegetarisch gerecht van de BBQ

Surf en turf BBQ spiezen

  • Hoofdgerecht
  • 20-40 min
  • 2 personen
  • *

Deze lekkere combinatie van vlees en vis is heerlijk op de BBQ

Pasta met geroosterde bloemkool

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 3 - 4 personen
  • **

Geroosterde bloemkool is heerlijk, zeker met pasta, parmaham en kaassaus

Lasagne bolognese

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes

Geitenkaassouffle met asperge

  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk