Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

tomatenpuree

Ajam paniki met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Pita pizza met chorizo en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 5 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Maak deze hartige minipizza’s uit de oven van pitabroodjes met courgette, tomaat, chorizo en geitenkaas

Pasteitjes met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Ovenschotel met feta en aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Gevulde courgette met aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • **

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes.

Bibimbap met gegrilde kip

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Dit is een klassiek Koreaans gerecht in een modern jasje met pittige saus, gekruide kip en veel groenten.

Jambalaya met kip

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Snackpaprika’s met taco vulling

  • Hapjes
  • 30 min + 10 oventijd
  • 20 stuks
  • **

Lekkere snack van mini paprika’s gevuld met een kruidig gehaktmengsel en gegratineerd in de oven

Paella spaghetti

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Paella zonder rijst maar met spaghetti eenzelfde lekkere saus met garnalen en saffraan

Spaghetti milanese

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons

Zelfgemaakte currypasta

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 porties
  • *

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Indiase dahl met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van linzen, in dit geval rode linzen. Een bron van eiwitten en dus enorm geschikt als vegetarisch gerecht samen met spinazie geserveerd met naanbrood.

Gevulde zoete aardappel met pulled chicken

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze zoete aardappels uit de oven met pulled chicken en avocado vormen een makkelijke en gezonde maaltijd.

Naanpizza met Garam Masala gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Naanbrood wordt in India gebruikt als bijgerecht, maar je kunt er ook een heerlijke pizza van maken. In dit recept wordt het Indiase kruidenmengsel garam masala gebruikt om het gehakt om smaak te brengen.

Sambal goreng telor met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Zigeunersaus

  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Zelfgemaakte sambal

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Vegetarisch gehakt burger

  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • **

Deze burger van vegetarisch gehakt is helemaal geschikt voor een vegetarische maaltijd en lijkt precies op een normale hamburger.

Lasagne bolognese

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes

Ovenschotel met gehakt en broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Kruidig gehakt onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde broccoli

Boeuf bourguignon

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

Ovenschotel met gehakt en brood

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 oventijd
  • 4 personen
  • **

Goed gevulde ovenschotel met gehakt, paprika en prei afgedekt met stokbrood gegratineerd met kaas

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal