Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

verse peterselie

Groene shakshuka met aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarisch pannetje met kruidige aardappeltjes en gestolde eieren met een Midden Oosterse twist

Boxty met romige kip

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 5-6 stuks
  • ***

Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.

Kipspiesjes met gazpacho dip

  • Hapjes
  • 20 min
  • 6 hapjes
  • **

De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes

Vega mini saucijzenbroodjes

  • Hapjes
  • 30 min + 25 oventijd
  • 18 stuks
  • **

Deze vegetarische mini saucijzenbroodjes zonder vlees hebben een heerlijke vulling van linzen en champignons

Zoete aardappel pakketjes van de BBQ

  • Bijgerecht
  • 25 min + 25 min baktijd
  • 2 pakketjes
  • **

Een hele zoete aardappel poffen duurt lang op de BBQ, dus maak er daarom deze pakketjes van met heerlijke smaken.

Chimichurri salade met biefstuk

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.

Broodje gepocheerd ei

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 stuks
  • **

Dit broodje met spinazie, bacon en ei is een smakelijke (paas)lunch

Grieks pannetje met pitabrood, feta en tzatziki

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit pannetje met Griekse invloeden is een ideale doordeweekse maaltijd

Gevulde courgette met aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • **

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Krokante knoflook garnalen

  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Jambalaya met kip

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Marokkaanse runderstoof

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2,5 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Een zachte stoofschotel met abrikozen en kaneel geserveerd met couscous

Traditionele aardappelgratin

  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Zalm piccata

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zalmpannetje met een romige saus van bouillon met kappertjes en citroen

Bloemkool ovenschotel met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

Wrap met braadworst uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Kruidig vlees en groenten in een wrap gegratineerd met lekker veel kaas

Pittige pompoensoep

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke oranje herfstsoep van wortel en pompoen met een pittige bite

Gevulde puntpaprika chorizo

  • Bijgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gevulde paprika’s hebben extra veel smaak door de stukjes chorizo en zijn lekker als bijgerecht

Pizza met bacon en mango van de BBQ

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 baktijd
  • 2 stuks
  • **

De zoete smaak van de mango combineert heerlijk bij de zoute bacon, lekker uit de oven of van de BBQ

Varkenshaas uit de Airfryer

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 14 min
  • 2 personen
  • *

Mals stukje vlees met een krokante korst van kruiden en kaas uit de Airfryer

Vispannetje uit Abruzzo

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Dit recept van vis in tomatensaus maakte ik tijdens mijn foodtour door Abruzzo in Italie

Avocado dressing

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Met deze romige avocado dressing maak je je salade helemaal compleet!

Kofte met yoghurt en komkommersalade

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Gegrilde kruidige gehaktballetjes met pitabrood, salade en sauzen

Rode kool ovenschotel

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke winterse ovenschotel met rode kool en spekjes onder een laagje aardappelpuree

Broodje ragout met ham

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Dit gevulde broodje met ragout kun je eten als een lichte maaltijd of een uitgebreide lunch.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes