Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

wortel

Verse springrolls met kip

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 12 stuks
  • **

Dit gerechtje gemaakt van rijstvellen gevuld met pulled chicken, boontjes en mango is een heerlijke lunch of lichte maaltijd.

Regenboog summerrolls met pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 30 stuks
  • 12 stuks
  • **

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Jachtschotel met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 3,5 uur stoven
  • 6 personen
  • **

Van deze ovenschotel met een laag stoofvlees, aardappelpuree en appel warm je zeker op!

Pasteitjes met stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • ***

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Carrot cake bliss balls

  • Hapjes
  • 20 min + 30 min opstijven
  • 15 stuks
  • *

Gezonde snack van havermout, wortel en dadels met de smaak van carrot cake

Mini gehaktbroodjes met aardappeltoef

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 10 stuks
  • **

Deze feestelijke kleine meatloafs maak je in een muffinvorm en serveer je met een toef aardappelpuree

Romige kippensoep met champignons

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Indiase wortelsoep

  • Lunch
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Kruidige soep van wortel met een vleugje kokos en komijn.

Spiraal taart met brie

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 2 personen
  • ***

Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten.

Carrot cake pancakes

  • Ontbijt
  • 50 min
  • 18 stuks
  • **

Zoete pannenkoekjes met wortel en walnoot en een topping van kwark.

Stoba (Caribische stoofschotel)

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • **

Mijn versie van de populaire stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire

Eend met bimi en sinaasappelsaus

  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • **

Kleurrijk en heerlijke kerstgerecht van aardappelpuree met wortel, bimi en gebakken eend met sinaasappelsaus

Groentefriet met feta

  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • *

Bijgerecht van wortel en knolselderij frietjes uit de oven, lekker verantwoord snacken!

Lasagne bolognese

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes

Boeuf bourguignon

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 3 uur stoven
  • 4 personen
  • **

Heerlijk recept voor deze Franse stoofschotel met rundvlees en champignons gestoofd in o.a. rode wijn

Wortelsoep met chorizo kruim

  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze zachte en zoete soep van wortels is heerlijk in combinatie met de iets zoute kruimels van Spaanse chorizo worst

Rösti ovenschotel met gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • **

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette