Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

zonnebloemolie

Bloemkool fritters

  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 12 stuks
  • **

Deze lekkere bloemkoolkoekjes zijn lekker als lunch of bijgerecht en ideaal voor kids om extra groenten binnen te krijgen

Loempia’s uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 18 oventijd
  • 18 stuks
  • **

Heerlijke krokante zelfgemaakte loempia’s die niet uit de frituur komen maar uit de oven

Speculaaswafels

  • Gebak en taart
  • 40 min
  • 10 wafels
  • **

Geef een lekkere twist aan je wafels met gemalen speculaas en kruiden

Bloemkool Beignets

  • Hapjes
  • 25 min
  • 4 porties
  • **

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Sinterklaas pepernotentaart

  • Gebak en taart
  • 30 min + 60 oventijd + afkoelen
  • 12 personen
  • **

Deze luchtige taart met een smeuïge vulling en topping van Speculoos is echt een eyecatcher

Wraps met krokante garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 8 stuks
  • **

Garnalen in een krokant jasje op een wrap met koolsalade, mango en chilisaus

Zelfgemaakte granola met chocolade

  • Ontbijt
  • 10 min + 15 tot 20 min
  • 15 tot 20 porties
  • **

Begin je ochtend goed met knapperige granola van havermout en bananenchips. De banaan combineert perfect bij de chocolade smaak.

Zelfgemaakte currypasta

  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 porties
  • *

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Gevulde portobello met mozzarella

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Zoete aardappel sandwich caprese

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Heb jij al eens zoete aardappel gegrild voor een lunchgerecht? Maak er eens glutenvrije sandwiches caprese van met pesto, mozzarella en tomaat.

Zoete aardappel sandwich met zalm

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Gezond lunchen kan perfect met deze sandwich van zoete aardappel belegd met met gerookte zalm met romige roomkaas.

Indiase dahl met spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Dahl is een Indiaas gerecht gemaakt van linzen, in dit geval rode linzen. Een bron van eiwitten en dus enorm geschikt als vegetarisch gerecht samen met spinazie geserveerd met naanbrood.

Zoete aardappel sandwich met aardbei

  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Zomers lunchen is onwijs makkelijk en gezond met een sandwich van zoete aardappel belegd met vers rood fruit.

Zelfgemaakte sambal

  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittig mengsel op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap

Nutella muffins met banaan

  • Gebak en taart
  • 25 min + 25 oventijd
  • 12-15 stuks
  • **

Een perfecte combi: smeuïge muffins met banaan en een swirl van Nutella

Carrot cake muffins

  • Gebak en taart
  • 40 min + 30 oventijd + 1uur wachten
  • 18 stuks
  • **

Muffins met wortel en walnoot met een heerlijke roomkaas topping!

Ferrero Rocher taart

  • Gebak en taart
  • 45 min + 60 oventijd + 60 afkoelen
  • 10-12 personen
  • **

Een geweldig lekkere chocoladetaart met chocolade Nutella crème en Ferrero rocher on top

Temaki

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 6 stuks
  • **

Temaki is een sushi handrol in de vorm van een hoorntje, gevuld met sushirijst en andere lekker ingredienten

Appel en peer chips

  • Hapjes
  • 15 min + 2 uu oventijd
  • 4 porties
  • *

Wist je dat je van appels en peren ook chips kunt maken? Lekker met wat kaneel en poedersuiker uit de oven

Zelfgemaakte mayonaise

  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 kommetje
  • *

Stap voor stap zelf mayonaise maken, als je het eenmaal hebt gedaan wil je niet meer anders.

Knapperige ovenfrieten

  • Bijgerecht
  • 15 min + 45 oventijd
  • 3 personen
  • *

Op deze manier maak je zelf je verse frieten uit de oven die lekker krokant en meteen wat gezonder zijn.

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas