Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Je dosis lentevitamine

Eindelijk! De lente is begonnen! Na zo’n lange winterperiode vol met griepjes en verkoudheidjes kan ik wel wat extra vitamientjes gebruiken. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat groenten en fruit gezond zijn, maar ze zijn daarnaast ook heel erg lekker. Ik heb een aantal lekkere en gezonde recepten geselecteerd waarmee je je dagelijkse vitamineshot binnenkrijgt.
 
rodebietensap1. Rode bietensap. Dit bijna magische drankje is heel gezond en kan zorgen voor een goed uithoudingsvermogen, dus past ideaal in een druk leven.
pittig broodje advocado2. Pittig broodje avocado. Avocado bevat veel goede vetten die kunnen bijdrage aan een lager cholesterolgehalte.
romige oranjesoep3. Oranjesoep met pompoen en wortel. (Dit is tevens een heel leuk recept voor Koninginnedag). Pompoen bevat veel vitamine B2 dat perfect goed past in bij een vegetarisch dieet. Niet alleen de pompoen zelf is gezond maar ook de pitten.

Zin in nog meer lekkere en gezonde recepten gekregen? Kijk dan op www.2×2.nl. Je kunt je via deze site of via de app Wat Eet Holland, aanmelden en je eigen gerechten en recepten uploaden en zo punten verdienen voor leuke prijzen. Dat is nog eens gezond bezig zijn!

WEH1

En wil je weten of je op de goede weg zit? Doe dan de test op www.2×2-indicator.nl en schuif de ingrediënten op je bord. Je ziet gelijk of jij jouw 2×2 per dag? En zo niet zie je gelijk wat je verbeterpunten zijn en krijg je advies over bijvoorbeeld welke gezonde tussendoortjes je kunt nemen. Super handig!

2x2-indicator2

Zo, en laat nu nog maar het zonnetje lekker schijnen voor extra veel vitamine D!

Dit is een gesponsord artikel

3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
Laat hier je reactie achter
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (0)

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm