Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Je dosis lentevitamine

Eindelijk! De lente is begonnen! Na zo’n lange winterperiode vol met griepjes en verkoudheidjes kan ik wel wat extra vitamientjes gebruiken. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat groenten en fruit gezond zijn, maar ze zijn daarnaast ook heel erg lekker. Ik heb een aantal lekkere en gezonde recepten geselecteerd waarmee je je dagelijkse vitamineshot binnenkrijgt.
 
1. Rode bietensap. Dit bijna magische drankje is heel gezond en kan zorgen voor een goed uithoudingsvermogen, dus past ideaal in een druk leven.
2. Pittig broodje avocado. Avocado bevat veel goede vetten die kunnen bijdrage aan een lager cholesterolgehalte.
3. Oranjesoep met pompoen en wortel. (Dit is tevens een heel leuk recept voor Koninginnedag). Pompoen bevat veel vitamine B2 dat perfect goed past in bij een vegetarisch dieet. Niet alleen de pompoen zelf is gezond maar ook de pitten.
Zin in nog meer lekkere en gezonde recepten gekregen? Je kunt je via deze site of via de app Wat Eet Holland, aanmelden en je eigen gerechten en recepten uploaden en zo punten verdienen voor leuke prijzen. Dat is nog eens gezond bezig zijn!
En wil je weten of je op de goede weg zit? Doe dan de test en schuif de ingrediënten op je bord. Je ziet gelijk of jij jouw 2×2 per dag? En zo niet zie je gelijk wat je verbeterpunten zijn en krijg je advies over bijvoorbeeld welke gezonde tussendoortjes je kunt nemen. Super handig!

2x2-indicator2

Zo, en laat nu nog maar het zonnetje lekker schijnen voor extra veel vitamine D!

Dit is een gesponsord artikel

Reacties

Laat je reactie achter

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×