Snelle risottoballetjes met tomaat

 

Risottoballetjes zijn echt een van mijn favoriete hapjes. Een krokant korstje met een smeuïge binnenkant, hmmm. Het enige nadeel is dat het maken van deze krokante rijstballetjes veel tijd in beslag neemt. Je moet eerst risotto bereiden, wat al zeker een half uur duurt. En daarna ook nog laten afkoelen zodat je er balletjes van kunt draaien.

 
zonnatura risotto balletjes 05
zonnatura risotto balletjes 05

Dat kan nu gelukkig een stuk sneller met de 100% biologische zakjes risotto van Zonnatura. Deze is al bereid en direct klaar om er balletjes van te maken. Behalve zilvervliesrijst bevat de mix ook haver en groenten, wat de risotto lekker en gezond(er) maakt. Omdat de Kerst voor de deur staat maakte ik deze snelle risottoballetjes op een amuselepel met rucola en tomatenspread. Een lekkere feestelijke amuse om je gasten mee te verwelkomen!

 
zonnatura risotto balletjes 02
Tips:
  1. In plaats van een amuse kun je ook 2 of 3 balletjes met sla en tomatenspread op een bordje serveren als voorgerechtje.
  2. Je kunt de balletjes van te voren al paneren en daarna maximaal een dag en nacht in de koelkast bewaren. Dan hoef je ze voor het serveren alleen even te bakken.
  3. Probeer ook eens de paprikaspread of spinaziespread van Zonnatura op de balletjes in plaats van de tomatenspread.
 
zonnatura risotto balletjes 01

 

Recept risottoballetjes amuse

HAPJE – 20 MINUTEN – 10 STUKS
 
Ingrediënten
1 pak Zonnatura risotto van haver, rijst en groenten
2 eieren
25 gr paneermeel
handje rucola sla
Potje Zonnatura groentespread tomaat
Zonnebloemolie om te frituren
 
Bereiding
Klop 2 eieren los in een diep bord. Bestrooi een ander bord met paneermeel. Doe de inhoud van de zak risotto in een kom en neem ongeveer 1 eetlepel in je hand en draai er een stevig balletje van. Als je je handen nat maakt met water plakt het minder en draait het makkelijker.
 
risottoballetjes stapvstap 02

risottoballetjes stapvstap 02

risottoballetjes stapvstap 02

Haal de balletjes eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Haal daarna nogmaals door het ei en paneermeel zodat er een dik korstje ontstaat. Verhit een pan met een laag zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden (als de balletjes gaan bruisen is de olie heet genoeg maar de olie mag niet gaan roken).

 
zonnatura risotto balletjes 04b

risottoballetjes stapvstap 02

risottoballetjes stapvstap 02
Bak de balletjes in ca 3 minuten mooi bruin en krokant aan alle zijdes. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Doe wat sla op een amuselepel en leg daar een balletje op. Schep een klein theelepeltje van de tomatenspread er op. Serveer de balletjes als ze nog warm zijn.
 
afsluiting
 
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter

RINY 9 december 2015 om 12:23

zonnatura risoto haver is deze wel glutenvrij?

Beantwoorden
Sandra - LeukErecepten 12 december 2015 om 16:45

Hoi Riny, Nee, deze risotto is niet glutenvrij omdat er inderdaad haver in zit. Gr sandra