Kijkje in de keuken – april 2021

In dit maandoverzicht krijg je een kijkje achter de schermen, zie je welke nieuwe recepten er binnenkort online komen en deel ik nieuwe producten.

We begonnen de maand met een heerlijk paasdiner van restaurant Dijk 9. Dat was heerlijk genieten!

In de maand april is volgens mij alles voorbij gekomen: sneeuw, zon en regen. En als je dan de hond uitlaat wordt je soms verrast door een hagelbui. Tja, april doet wat hij wil :)

Ik maakte weer heel veel lekkere nieuwe recepten. Zoals deze dubbele citroenkoekjes. En ging ik ook al aan de slag met wat meer zomerse recepten zoals een rijstsalade en zomerse bruschetta’s.

Ook maakte ik een heerlijke quiche met broccoli! Deze komt ook nog online zodra ik het recept heb uitgetypt, de foto’s heb bewerkt, alles in het systeem heb gezet en heb ingepland.

Niet alleen in de keuken maar ook achter de schermen wordt druk gewerkt. Binnenkort komt er een update van de website, 3 zelfs. Waarbij er een heleboel handige functies bij komen zoals het aanpassen van het aantal personen en printen met of zonder afbeeldingen. En nog veel meer.

We bestelde een diner bij Stories. Het thema was aziatisch en daarom begonnen we met heerlijke bao buns, die wil ik ook nog een keer zelf maken.

We gingen een paar dagen naar Zandvoort. Het was heerlijk om er ff tussenuit te zijn. Helaas waren toen de terrasjes nog niet open maar we hebben wel eten kunnen afhalen bij diverse strandtentjes en restaurants.

In ons huisje (Center Parcs Zandvoort) kwamen opeens 2 herten voorbij lopen en in ons tuintje grazen. Dat was bijzonder om te zien. Payo vond het maar niets haha.

Bij de kasteelhoeve in Geldrop kun je heerlijk picknicken. Je kunt dan een mand reserveren en deze afhalen en vervolgens een mooi plekje zoeken in de omgeving. We hadden een lunchmand met o.a. heerlijke broodjes, cake en fruit.

En het was 27 april Koningsdag. We zijn even langs familie geweest en ons neefje en nichtje waren in stijl. En we genoten van heerlijke cocktails die mijn schoonbroer had gemaakt en het dagje eindigde in een waterballonnengevecht.

Ik kreeg ook weer lekkere foodpost! Galipette cider wordt vervaardigd volgens eeuwenoude cider-tradities en wordt geperst uit gecultiveerde ciderappels die met de hand zijn geplukt uit de weelderige groene boomgaarden van Noordwest-Frankrijk. En nu ook hier verkrijgbaar.

Ik kreeg bezoek van Local Food Eindhoven. Bij Local Food bestel je online boodschappen en zij laten je het beste proeven uit de streek! Zij werken samen met enkel de beste boeren, bakkers slagers, brouwers en meer. Bestellen kan vanaf 20 euro en binnen 12 uur heb jij je verse lokale boodschappen thuis.

 

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

just_bep 9 mei 2021 om 16:49

Ik volg al een lange tijd je recepten en ben heel enthousiast. We eten in de week zeker 3x uit jouw receptenindex. Ik heb je website ook aangeraden bij familie en vrienden. Bedankt! Ga zo door...

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.