Kijkje in de keuken – november 2021

In dit maandoverzicht van november krijg je een kijkje achter de schermen, zie je welke nieuwe recepten er binnenkort online komen, stel ik je voor aan mijn nieuwe teamlid en deel ik leuke restaurant tips en cadeautjes voor op je verlanglijstje!

We begonnen de maand met een etentje met Eric's familie bij Fling, een restaurant in Eindhoven op de Dommelstraat. Ik was er nog niet eerder geweest. De menukaart bevat vooral sushi en Aziatische gerechten en ik genoot van mijn bibimbap.

Ik wilde al heel lang een keer mijn wenkbrauwen laten microbladen, dat betekent een soort laten tatoeëren met semi permanente make-up maar dan met een natuurlijke uitstraling. Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik bij Belleza Natural in Eindhoven geweest en super blij met het resultaat, geen wenkies meer tekenen voorlopig.

 

Uiteraard heb ik weer heel wat lekkers gemaakt deze maand en op de foto gezet. Van een roerbak met saté tot speculaaskoeken. Nog op zoek naar lekkers voor Sinterklaas? Check deze blog met 10 x sinterklaasrecepten.

Ook heb ik nog een paar hele lekkere kerstrecepten gemaakt o.a. deze zalmrollade was erg goed gelukt. De recepten komen in de maand december online!

Ook wil ik graag Charlotte aan jullie voorstellen, zij is mijn nieuwe teamlid en werkt nu voor LeukeRecepten. Vooral achter de schermen en ook soms in mijn keuken, ze heeft al een aantal lekkere receptjes gemaakt voor jullie zoals kruidnoten pancakes. Ze is net als ik een echte foodie en leeft daarnaast ook vrij duurzaam en bewust. Ze heeft ook al een handige blog voor jullie getypt over wat te doen met kerstrestjes.

Ook ging ik samen met Charlotte lunchen in Den Bosch bij Yalla Yalla, alhoewel een lunch was het bijna niet te noemen, het was heel veel! Maar super lekker! Allemaal Arabische gerechtjes, van falafel tot baba ganoush tot geroosterde bloemkool.

Ook heb ik mijn eerste oliebol op van dit najaar! Yum, ik ben er zo dol op! Het is echt een van mijn guilty pleasures.

Verder bestond LeukeRecepten deze maand 10 jaar! Dit heb ik op mijn Instagram gevierd met leuke winacties. Maar ook zijn Eric en ik samen een high cocktail gaan doen bij bar/restaurant Thomas in Eindhoven. Heel leuk!

Ik kreeg deze maand extra veel leuke en lekkere foodpost zo vlak voor de feestdagen. O.a. deze toffe Eindhovense giftbox met hierin een heerlijke Limoncello van Che dona luce en olijfolie van Mr. Verna. Ideaal als cadeau of relatiegeschenk. Kijk op hun sites of kanalen voor meer info.

Ik kreeg bezoek van Combekk met een super grote kist met hierin een aantal mooie pannen. Combekk is een duurzaam merk dat pannen en andere tools maakt van gerecycled ijzer en aluminium en ze komen bovendien uit Breda. Checken dus!

Zoek je nog iets lekkers voor in de schoen of met pakjesavond? Dan zijn deze chocoladeletters van Hands of my chocolate een leuk en lekker idee. Online en in diverse winkels te koop.

Zoek je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Dan vind je in de nieuwe Delicious heel veel lekkere en feestelijke gerechten. Van zoet tot vega en complete menu’s.

Vind je dit leuk?
0 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel